Caroline Tangen-Tveit gleder seg til at Kampenbobler kommer i hyllene. Foto: Michelle Sandman

Boblene som hedrer Kampen

Forrige helg ble Kampenbobler lansert. En musserende vin til ære for Kampen og Torbjørn Egners plass.
Onsdag, 4 november, 2020 - 12:57

Det er ikke mange bydeler i Oslo som kan pryde seg med en egen vin, men Kampen kan nå si seg en av dem. Forrige helg ble Kampenbobler, en musserende vin, avduket på et arrangement på Kampen Kaffe & Bar.

Til ære for bydelen og oppgraderingen av Torbjørn Egners plass, forteller Caroline Tangen-Tveit at vinen står nær hjertet.

– Jeg kan ikke kalle meg selv en ekte «kampianer» da jeg har flyttet hit, men mannen min har vokst opp her. Jeg håper folk kan få et forhold til vinen, sier hun.

Tangen-Tveit er daglig leder i T&T Wine, selskapet bak Kampenbobler. Hun styrer selskapet sammen med sin mann, og forteller at idéen om å lage Kampenbobler kom når hun var i mammapermisjon.

– Vi hadde lyst til å lage to viner spesialdesignet for det norske markedet, og en av de er Kampenbobler, forteller Tangen-Tveit.

Produsert i Tyskland

Tangen-Tveit forteller at selskapet har hatt kontakt med tyske produsenter gjennom utviklingen av vinen. Til tross for restriksjoner og smitte, forteller hun at prosessen har vært relativt normal.

– Vi har ikke hatt noen særlige problemer med korona under prosessen, men det er klart at det har vært mange vinmesser som har blitt avlyst som har gjort det litt utfordrende når vi har hatt lyst til å vise frem de nye vinene, sier Tangen-Tveit. 

– Men dette er et langtidsprosjekt, og vi håper at det neste år vil det være enda flere som vet hva Kampenbobler er og at det kan være noe man kan være litt stolt av, fortsetter hun.


Etiketten på flasken er tegnet av Ingegerd Tveit. Foto: Michelle Sandman 

Familieprosjekt

Ikke bare er det mann og kone som står bak vinen, men Tangen-Tveit forteller også at svigertante har vært med på laget. Etiketten på vinen er det nemlig Ingegerd Tveit som har tegnet.

– Hun har tegnet den for hånd, og det har vært viktig for oss å ha med gjenkjennelige steder på Kampen som kirken, Galleri Bastian og Jordal Amfi, sier Tangen-Tveit.

Emneord: