ENDELIG: Nordstrand jubler for sine første to poeng på hjemmebane denne sesongen. Foto: Beate Oma Dahle

Endelig hjemmeseier for Nordstrand

NORDSTRAND ARENA: Nordstrands damelag i 1. divisjon vinner 27-26 mot Grane Arendal onsdag kveld. Dette er jentenes første hjemmeseier denne sesongen.
Torsdag, 19 november, 2020 - 15:31

Årets 1. divisjon har vært turbulent for Nordstrands damespillere. Etter fem strake tap på hjemmebane, løsnet det endelig for de hvite og blå. Amalie Mogstad (21) mener det var viktig å kapre to poeng på hjemmebane.

FORNØYD: Amalie Mogstad (21) er fornøyd med det jentene presterer mot Grane onsdag kveld. Foto: Beate Oma Dahle.

– Veldig deilig å endelig få den første hjemmeseieren. Vi får en veldig god start, og jeg er sinnssykt fornøyd med at vi klarer å holde den ledelsen gjennom hele kampen. Det har vært tungt på̊ hjemmebane hittil i år, så jeg tror det var viktig for det mentale i gruppa at det endelig løsnet i dag, forteller 21-åringen.

GOD STEMNING: Det var vanskelig for jentene på Nordstrand å holde igjen smilet når to poeng var sikret. Foto: Beate Oma Dahle

Ny plan ga konsekvenser

Iben Ruud og Grane Arendal hadde håpet på en god kamp i Oslo denne kvelden. De skulle prøve noe nytt denne kampen, men det gikk ikke helt etter planen.

VIKTIG SPILLER: Iben Ruud (20) blir toppscorer for for Grane med åtte mål. Foto: Beate Oma Dahle

– Jeg syns det er kjipt. Vi får en dårlig start på kampen. Vi skulle prøve en annen formasjon og vi skulle få brukt hun venstrehendte, skuddsterke spilleren vår på høyreback. Det blir dessverre litt for nytt for oss. Samtidig mangler vi to sentrale spillere, som gjør at vi ikke får den kommunikasjonen i forsvar som vi vanligvis pleier. Da renner det inn med mål mot slutten. Så det er veldig kjedelig, sier Ruud.

NERVEPIRRENDE SLUTT: Tross god opphenting av Grane, holdt det ikke for seier denne gangen. Foto: Beate Oma Dahle.

Etter 47 minutter var stillingen 27-22 til Nordstrand. Grane Arendal startet opphentingen, men kampen ender med et ettmålstap. Grane slipper ikke inn ett eneste mål de siste 13 minuttene, men tiden blir allikevel for knapp. Grane reiser tilbake til Arendal tomhendte denne kvelden.

FARLIG: Nordstrands egne Lene Kristiansen Tveiten (19) skårer 9 mål denne kampen. Til sammen har hun 45 mål på 10 kamper. Foto: Beate Oma Dahle.

Tomme tribuner

På grunn av innstrammingene rundt pandemien, får ikke topphåndballen ha tilskuere på kampene sine. Mogstad synes det er spesielt å spille uten tilskuere, men hun var forberedt på en stille hall.

SPESIELT: Tidligere i sesongen fikk man ha 200 tilskuere på kampene. Nå var tilskuerantallet betraktelig redusert. Foto: Beate Oma Dahle.

– Det var selvfølgelig litt rart å spille for tomme tribuner, men jeg synes vi klarte å lage godt med lyd og jubel på egen hånd. Vi visste selvfølgelig også at vi hadde en god heiagjeng som heiet på oss gjennom skjermen, forteller Mogstad.

MIDT PÅ TABELLEN: Seieren ga trener Jeanette Røhmer og Nordstrand en plassering midt på tabellen. Foto: Beate Oma Dahle.

Banens beste

Til pause har målvakt Kathrine Sæthre (30) 9 redninger på 20 skudd og har derfor en redningsprosent på 45 prosent etter første omgang. Sæthre ender opp med 16 redninger på 42 skudd totalt, og har en redningsprosent på 38 prosent når kampen er ferdig.

STENGER BURET: Kathrine Sæthre (30) står nok en god kamp denne sesongen. Foto: Beate Oma Dahle.