Kjell-Gabriel Hendrichs startet vingruppen Vin på Facebook, som har vokst til Norges største. Foto: Helene Lode.

Fra popstjerne til vinkjenner

Kjell-Gabriel Hendrichs har gjort det meste. Nå har han startet en vingruppe på Facebook, som raskt har blitt Norges største med 13 000 medlemmer.
Onsdag, 4 november, 2020 - 14:55

– Jeg ble invitert med på vinmesser og vinsmakinger for å fylle opp stolene. Sjefen til en venn av meg, som er vinimportør, likte ikke at det var tomme stoler på vinmessene han holdt. Om det sto en eller to stoler tomme, ringte de derfor meg og spurte om jeg ville delta. Etter hvert begynte det å utvikle seg en interesse for vin hos meg, sier Kjell-Gabriel Hendrichs. 

Hendrichs startet for fire år siden en vingruppe på Facebook, der han publiserer innlegg om ulike viner, og som i tillegg fungerer som et forum der medlemmene kan diskutere rundt vin. Gruppen har utviklet seg til Norges største, med hele 13 000 medlemmer. 

Kjell forteller at det i grunn ikke var han som startet gruppen. Kollegaen til en venn av han opprettet den, men han er vinimportør og får dermed ikke lov å skrive offentlig om vin på grunn av forbud mot alkoholreklame i Norge. Kjell fikk dermed gruppen, og ble tilbudt vin i bytte mot å skrive om den der. 

Vil folkeliggjøre vinen 

Mange tenker at vin er en interesse for en liten elite av vinkjennere. Kjell vil folkeliggjøre interessen for vin, slik at den blir enklere tilgjengelig for flere.

– Jeg tror at mange som går inn på Vinmonopolet, blir skremt. De ser hylle på hylle med vin, og tenker at de ikke forstår så mye. Da går man ofte til det man har drukket før, noe jeg synes er dumt, for det er så utrolig mye god vin der ute, som man ikke får smakt om man holder seg til samme flaske hele tiden. Alle skal ikke bli vin-nerder, men man burde være litt opptatt av hva man drikker. 

I beskrivelsen av gruppen på Facebook kommer det også godt frem at et mål er å gjøre vin tilgjengelig for alle, uavhengig av kunnskapsnivå. Den lyder: 

“Dette er en gruppe for folk som liker vin. Folket som vil lære mer om vin og folk som kan masse om vin. Det skal være folkelig og ikke for høytidelig. Jeg skal prøve å komme med ukens vin. Hvem er jeg? Jeg heter Kjell-Gabriel Hendrichs, og er litt over middels glad i vin. Jeg kan noe men ønsker å lære mer. Jeg vil bruke min vin-interesse til å spre mer glede om vin. Her vil det skriver om enkeltviner, smakinger, og trender. Håper alle vil triver her og at vi kan få det til å blomstre.” 

 


Skjermbilde av forsiden til Vingruppen Vin på Facebook, med forsidebilde som sier “play with wine”. 

 

Datidens Staysman 

Kjell er også vokalist i bandet Infinity, som gjorde det stort på 90-tallet med pop- og dancemusikk.

– Det er nok litt rart for mange at jeg nå driver med vin, da mange ser på meg som en useriøs type. Jeg var datidens Staysman, dog lagde vi litt kulere musikk. 

Han tenker at musikkarieren har åpnet dører til muligheter han kanskje ellers ikke hadde fått. Inkludert å få drive med vin. 

– Jeg tror de fleste har glemt at jeg var popstjerne, bortsett fra de som kjenner meg. Men det har gitt meg mange muligheter jobbmessig. Jeg tror det har bidratt til det jeg gjør med vin nå også, at jeg har klart å tenke at jeg kan gjøre hva jeg vil. Jeg har sett tidligere at det har fungert å drive med ting jeg liker, og derfor har jeg fortsatt med å gjøre ting jeg liker, selv om det ikke alltid er det mest lønnsomme. 

 

 

Emneord: