Elevene på Rønningen Folkehøyskole sendes hjem til jul tidligere enn planlagt. Foto: Anne Olderheim

Fremskynder hjemreise

Elever på folkehøyskoler i røde soner starter juleferien tidligere i år for å rekke eventuell karantene eller isolasjon.
Torsdag, 26 november, 2020 - 10:28

Rønningen Folkehøyskole ligger i Oslo, som nå er rød sone. Planen var at elevene skulle dra hjem 17. desember. Nå som smittetallene har økt, er hjemreisen fremskyndet til 10. desember.

Dette er et koronatiltak som sørger for at om det skulle forekomme smitte, vil elevene ha tid til en ti dagers isolasjon og fortsatt rekke hjem til jul.

Hør intervju med Ottar Nesje, rektor ved Rønningen Folkehøyskole.

Folkehøyskolene vurderer selv

Norges folkehøyskoler har en paraplyorganisasjon, Folkehøyskole.no. Organisasjonen har bistått med en sentral veileder som kom i mars, i tillegg til jevnlig å komme med tips og råd. Skolene har også kanaler der de kan diskutere sammen om hvordan de skal håndtere den stadig endrede koronasituasjonen.

– Det folkehøyskoler diskuterer mye nå, er når skal man ta juleferie, sier daglig leder av informasjonskontoret Dorthe Birch.

Hvorvidt elever skal sendes hjem tidligere, er opp til hver enkelt skole å beslutte.

– Det er hver enkelt folkehøyskole sitt ansvar å lage gode smittevernplaner, og det gjør de i samarbeid med lokale smitteansvarlige, sier Birch.

– Jeg vil understreke at folkehøyskolene har brukt veldig mye tid og krefter på å gjøre folkehøyskoleåret så normalt som mulig, samtidig som å selvfølgelig ta smittevern på alvor, legger hun til.

Emneord: 
Tags: