Stine Enersen og Tor Johan Nyvolls lyspunkt ble på symbolsk vis satt lys på av den gyldne november-sola. Foto: Marie Grensbråten Lorvik

Ga hverandre sitt ja midt i pandemien

Pandemi eller ikke – bryllup skulle det bli.
Onsdag, 25 november, 2020 - 10:18

De møttes for ti år siden, når de begynte på St. Hallvard videregående skole. For to år siden begynte planleggingen av bryllup, men hverken Stine Enersen eller Tor Johan Nyvoll hadde sett for seg at vielsen skulle skje midt i en verdensomfattende pandemi. 


I en kasse ved kirkens parkeringsplass kunne man plukke opp program for vielsen, samt andre effekter, som viftepinner og små flagg. Foto: Marie Grensbråten Lorvik 

Direktesendt vielse

I forbindelse med at Lier innførte samme koronarestriksjoner som Oslo, kunne ikke Enersen og Nyvoll ha familie og venner i kirken slik som de først hadde planlagt. Der mange da kanskje ville utsatt bryllupet til situasjonen var forbedret, hadde paret bestemt seg for at de skulle gifte seg. Med andre ord måtte de planlegge bryllupet på nytt, og de måtte virkelig slippe kreativiteten løs.

– Vi visste det kom til å komme endringer, men vi hadde jo bestemt oss. Uansett hva, så skulle vi gifte oss, forteller Enersen. 

Vielsen? Jo, den ble sendt på YouTube.


Hele vielsen ble streamet på YouTube, slik at både venner og familie kunne følge seansen uansett hvor i verden de befant seg. Foto: Marie Grensbråten Lorvik

Flere runder med informasjon

Når planleggingen av bryllupet startet for to år siden, så ikke paret for seg at hverdagen skulle være merket av en pandemi. Enersen legger ikke skjul på at informasjonen som ble gitt til gjestene også bar preg av dette, og kan avsløre at de var oppe i både ni og ti runder med informasjon til de som i utgangspunktet var invitert til bryllupet. 

– Det ble mye informasjon, og det ble stadig vekk ny informasjon, men etterhvert som ting utviklet seg, fant vi ut at det nok var best å gjennomføre bryllupet på denne måten, sier hun. Videre kan hun fortelle at noen av gjestene som ville deltatt i kirken under et vanlig bryllup, følger vielsen på stream fra bilene utenfor kirken.

– De møter oss utenfor kirken etter vielsen for å kunne ta del i gleden. Det er trist, for det er jo ikke sånn vi har sett for oss den store dagen vår, men det er den beste løsningen, når alt kommer til alt.


Parets familie og venner stilte opp i respektive kohorter utenfor kirken etter vielsen. Foto: Marie Grensbråten Lorvik

Glad det ble bryllup

Blant gjestene, kunne man finne brudgommens mor, Anne Sofie Bjelland, sier seg enig med Enersen. Likevel legger hun ikke skjul på at hun synes det var kjipt å ikke kunne delta på yngstesønnens store dag inne i kirken.

– De ble nødt til å gjennomføre gradvise nedskaleringer, og ja, det er jo selvfølgelig kjipt at vi ikke får vært der inne, men vi håper det blir flint likevel. Jeg er egentlig bare glad det faktisk ble bryllup, smiler hun.

Sammen med et 20-talls andre, fulgte hun vielsen fra varmen i bilen sin, før det ble gratulasjoner utenfor kirken. Hun, som alle de andre, var gode på å vise sin glede over løsningen paret valgte.


Så fort vielsen var ferdig, strømmet det folk fra bilene sine til kirketrappa, hvor de kunne gratulere det nygifte paret. Foto: Marie Grensbråten Lorvik

Tiårsjubileum

Enersen og Nyvoll kunne altså feire sitt tiårsjubileum, som var kun dager etter at vielsen tok plass, som nygifte. Utenfor kirken ble det delt historier, både løst og fast, og blant annet ble det nevnt av brudgommens mor hadde vært sikker på at han ville gifte seg før sine to brødre, til tross for at han er yngst. 

– De sa jeg var en sånn type som forelsker meg i én person, gifter meg med henne, og tilbringer resten av livet med henne, forteller han, uten å ta øynene av Enersen et sekund.

Rundt dem sto venner og familie med lommetørklær og flagg, og paret fikk nok med seg at det ble tørket noen tårer.

– Jeg er helt rørt, først med vielsen, hvor jeg er utrolig glad for at streamen gikk så bra, også med responsen fra alle de som betyr mye for oss i etterkant, forteller Enersen.

– Det ble ikke helt slik vi hadde sett for oss for to år siden, men det ble likevel helt fantastisk.


Når alt kom til alt, ble ikke bryllupsdagen en dag paret kommer til å se tilbake på med negativ forstand, til tross for alle endringene som hadde blitt gjort underveis i planleggingen. Foto: Marie Grensbråten Lorvik