BSKs sisteskanse Nikolai Wiig leverte nok en solid kamp i torsdagens batalje mot Haslum. Arkivfoto: Torstein Sagbakken.

Godt forsvarsspill sikret BSKs fjerde strake seier

Bækkelagets håndballgutter klarte på ny å vippe en jevn kamp i deres favør da Haslum ble slått 27-25.
Fredag, 20 november, 2020 - 10:01

NORDSTRAND ARENA: Bækkelagets unge eliteserielag har vist god form denne høsten. Torsdagens batalje mot bærumslaget Haslum ble en ny jevn kamp for BSK-gutta. Trener Jøren Laug er godt fornøyd med tomålsseieren. 

– Det ble like jevnt som vi forventet. Haslum kjenner oss og vi kjenner dem. Det er utrolig deilig å dra i land to nye poeng, sier han. 

Sto godt i forsvar 

Lagene fulgte hverandre tett gjennom torsdagens kamp i REMA 1000-serien. Laug mener vertenes sisteskanse og forsvarsspill var avgjørende for at begge poengene ble igjen på Nordstrand.

– Vi har en trygghet i forsvarsspillet som gjør at vi ikke må score i hvert eneste angrep. Forsvarsspillet vårt frustrerer Haslum og gir oss mange gode kontringsmuligheter, sier han. 

Bækkelaget scoret 27 mål i torsdagens kamp. Trym Johnsen og Aksel Strupstad scoret seks mål hver.

– Uansett bommer vi litt for mye i angrep. Vi burde ha scoret 30 i kveld, mener Laug. 

Snakker ikke om tittelmuligheter 

Etter torsdagens seier ligger Bækkelaget ett poeng bak Elverum og ØIF Arendal, men BSK har henholdsvis en og to kamper mer spilt enn lagene som ligger nummer en og to på tabellen. Trener Laug sier det er for tidlig å snakke om BSKs tittelmuligheter. 

– Vi ligger høyt på tabellen og ingenting er umulig, men vi har en del tøffe kamper i tiden som kommer. Vi fokuserer på kamp for kamp og må telle opp poengene i februar og mars, sier han. 

Bækkelaget møter Fyllingen, Drammen, ØIF Arendal og Elverum i sine fire neste kamper. 

Storscoreren er med videre

Tidligere denne uken ble det klart at storscorer og klubblegende Emil Midtbø Sundal er klar for tre nye år i den gule og blå drakten. Han har blitt toppscorer i eliteserien de tre foregående sesongene. 

– Det er viktig for oss. Han er en av våre beste spillere og et forbilde for alle unge spillere i klubben. At han ønsker å bli i moderklubben er uvurderlig for oss, avslutter Laug. 

Fakta

Bækkelaget 27 (12) - Haslum HK 25 (13)

Eliteserien håndball, menn.

Nordstrand Arena

BSK: Mats Bjørnstad, Nikolai Wiig 1 – Markus Fartum 1, Anders Huse 2, Roald Lien 1, Emil Midtbø Sundal 5, Markus Foslund Niva, Nicolay Hauge, Oscar Aleksander Lysgård 2, Sondre Bjørneng, Trym Korperud Johnsen 6, Fabian Sandven 1, Sander Rogne Myklebust, Christian Ekeberg 2, Aksel André Strupstad 6 og Vetle Korperud Johnsen.


Storscorer Emil Midtbø Sundal scoret fem mål i torsdagens kamp mot Haslum. Arkivfoto: Torstein Sagbakken

 

Emneord: 
Tags: