"Markus" ønsker ikke medieoppmerksomhet knyttet til hendelsen og ønsker derfor å være anonym. Foto: Privat.

Her ble "Markus" knivstukket

For en måned siden ble «Markus» knivstukket. Nå forteller han om sin opplevelse.
Mandag, 23 november, 2020 - 19:25

20. oktober ble det meldt om knivstikking på Årvoll Senter. Bakgrunnen for hendelsen oppstod på en pub, og personen som ble knivstukket ble straks sendt til Ullevål sykehus med betydelige skader. 

Journalen har snakket med personen det gjelder, som har bedt om vern om hans identitet. I den situasjonen han er i, ønsker han ikke medieoppmerksomhet og heller ikke å bli assosiert med knivstikkingen. Han vil her bli omtalt som «Markus». 

Journalen har tidligere snakket med leder i bydelsutvalget om hendelsen. Les saken her


Årvoll senter. Foto: Ingrid Elida Karo Johansen 

– Han kom mot meg med berusende øyne og en kjøkkenkniv

– Jeg satt på det bordet der, og så kom han i en løpende fart mot meg. Jeg kasta en benk etter han, men det var ikke nok, sier Markus og peker mot bordet han satt på i puben.

Markus forteller at personen hadde vært innom puben tidligere samme kveld og oppført seg truende. 

– Hvis du tenker deg en tv-serie med en typisk skurk, så var han som den skurken. Han begynte å true med å skyte, og oppførte seg som om han hadde en pistol i sekken. Han sa han skulle drepe hunden min, og da ble det for mye for meg. 

Dermed dyttet Markus han i bardisken, og han og eieren kastet han ut. Utenfor oppstod det en slosskamp, før personen dro fra stedet. Like etterpå kom han derimot tilbake. 

– Så kom han tilbake i vill fart, med ganske sånn berusende øyne og en kjøkkenkniv, sier Markus. 

Markus forteller at han ble stukket flere ganger, før personen løp unna. Rett etterpå hadde politiet tatt han. 


Her ble Markus knivstukket. Store områder foran inngangsdøra var dekket av blod, sier han. Foto: Ingrid Elida Karo Johansen 

– Pensjonist over natta 

Samme kveld ble Markus operert for innvendige skader. Selve knivstikkingen gjorde ikke så vondt, forteller han, men operasjonen og tiden etterpå var verre. 

– De første ukene var ganske tøffe. Jeg kunne ikke spise noe og fikk ikke sove ordentlig, sier han.

I etterkant av operasjonen hadde Markus mye ubehag i kroppen. Tarmsystemet var satt på vent, og han følte seg mye oppblåst. 

– Det går bedre nå, men jeg merker at jeg fort blir sliten. Om jeg går en tur til butikken, må jeg sette meg ned og hvile i et kvarter eller en halvtime, før jeg går hjem igjen.

Han fortsetter: 

– Det føltes ut som jeg var blitt pensjonist over natta. 

Emneord: