Det er satt inn midlertidig sporveksel for at trikken skal kunne snu på Bislett, og fortsette tilbake til Rikshospitalet. Foto: Sahil Zafar

Her stopper trikken

Fra 2.november skal ikke trikken kjøre mellom Welhavens gate og Bislett. Da er det ikke mulig å ta trikken fra Bislett til sentrum.
Onsdag, 4 november, 2020 - 13:21

På grunn av betydelig slitasje på trikkeskinner og asfalt i Pilestredet, ser Sporveien seg nødt til å iverksette akutte vedlikeholdstiltak. Tiltakene som skal utføres er: Ny kantstein på en av holdeplassene, ny asfalt, og utskiftning av trikkespor. Noe av arbeidet vil være støyende, melder Sporveien på sine nettsider.

Akutte tiltak

Situasjonen er så kritisk at arbeidet som nå utføres gjøres i påvente av en større gateoppgradering. Kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Ina Helen Østby forklarer situasjonen slik:

«Trikkesporene og gatelegemet i Pilestredet mellom Parkveien og Josefines gate bærer preg av stor slitasje, og det er dette som nå utbedres i form av akutte tiltak i påvente av en større oppgradering av gaten, inklusiv planlagt oppgradering av vann- og avløpsanlegg på litt lengre sikt.»

Arbeidene skal skje i perioden 2. – 23. november, men Østby legger til at det kan oppstå uforutsette forsinkelser.

– Kjipt, men går fint

Marius Andersen bor på Bislett og jobber i butikk på Karl Johans gate. Han pleier å ta trikken fra trikkestoppet Bislett, men nå må han gå til Welhavens gate for å ta trikken derfra.

–  Det er jo litt kjipt, men det går fint. Jeg må bare gå litt ekstra for å rekke trikken til jobb. Det er heldigvis ikke så langvarig arbeid, sier han.

Ruter skriver på sine nettsider at det ikke vil bli satt inn ekstra busser på strekningen mellom Bislett og Welhavens gate. Det er derimot mulig å bestille taxi dersom det er nødvendig.

Emneord: