Dyrebeskyttelsen får inn mange kaniner som er avhengig av deres hjelp for å overleve. Foto: Pernille Torhov

Høye tall på dumping av kaniner

Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus får stadig inn flere smådyr som har kommet vekk fra eierne sine.
Tirsdag, 24 november, 2020 - 12:27

Pernille Torhov (20) driver et fosterhjem for kaniner som av ulike årsaker ikke lenger hører til et trygt hjem. I mange tilfeller gjelder det omsorgssvikt og dumping. Det hender også at kaninene rømmer eller at eieren omkommer. 

Da koronapandemiens restriksjoner førte til hjemmekontor og avlyste ferieturer, skaffet mange seg kjæledyr. Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus bekymrer seg for hva som vil skje når det åpnes for utenlandsreiser og dyreeierne ikke lenger har like mye tid til å ta vare på dyrene. 

Hør saken øverst i høyre hjørne.