Ingen brukbare basketballbaner på Fjell

Det er ingen planer om ny basketbane på Fjell i Drammen, men det er foreløpig planlagt én basketballkurv på Fjell torg – dette kommer evt. på plass neste år, ifølge Drammen Eiendom.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 19:32

– Jeg vil gjerne ha kurvene tilbake. Det var en stor aktivitet for ungdommene og ble et møtepunkt for å spille basketkamper fra Lier og andre steder, sier Till Schrader som er lærer på Galtrerud skole.


Illustrasjon av basketbanene på Fjell i Drammen. De med rød er fjernet, den enste tilgjenglige banen er bak Galetrudhallen som er lite i bruk. illustrasjon av: Shad Madian

De gode banene forsvinner

– Det basketannlegget som er på Galterud skole er en del av nærmiljøanlegg, som ble bygd her for mange år siden sier Rektoren på Galterud skole, Jan Dag.

Det er park og idrett i kommunen som har hatt ansvar for basketbanen på Galterud skole. 

– Kommunen fjernet kurvene, men hvorfor gjorde de det?

– Årssaken er på gunn av naboklager, fordi det var mye aktivtet på kvelds- og spesielt natt-tid i sommer halvåret, sier Dag.

Rektor og flere andre ønsker å få tilbake kurvene slik at elevene kan være aktive med basket spilling.

Ingen planer om bane/kurver på Fjell skole

Journn Lyng Haugseth som er leder i FAU (foreldrerådet) på Fjell skole, sier at Basketbane i skolegården var ikke er aktuelt pga sikkerhet. Hvis det skulle vært noe sted var det der parkeringspassen lå før, men der har det blitt fotballbaner.

Rektor på Fjell skole, Arnstein Larsen sier at det er Eiendom Drammen som er ansvarlig for etablering av skolegården. Under brukermedvirkningen har Larsen vært en deltaker blant flere andre i følge Drammen Eiendom. 

Undersøkelse på facebook

“Hadde vært flott i nærheten av Fjell skole” skriver Rosanna Freeman Danso. 

“Rosanna Freeman Danso,  jeg trodde det skulle bli en på den gamle parkeringen, men det ble bare mer fotball. Hva skal man med 3 fotballbaner på rekke og rad? Sikkert kjekt når det er friminutt å dele seg litt, men hadde vært ennå hyggeligere med litt ulike muligheter tenker jeg da”. 

Komentarene strømmer inn.

“Hvertfall ikke på Galterud, politiet truer med bøter daglig pga klager fra naboer. Gjerne et sted rundt fjellbanen eller et sentralt området rundt senteret et sted”.

“hva klager naboene på?”

“Er jo en del kommunikasjon og glede med slike sporter, og det plager tydeligvis naboene der oppe”.

“Og det er behov for basketbane, vet om mange som vil spille men vi har ikke ordentlig basketbane, det er en bak galterudhallen men der har de ikke nett på målene så blir vanskelig å spille der”.

Et behov for de yngste

Rosanna Freeman Danso synes det er viktig å opp en basketbane i nærheten av Fjell skole eller Fjellhallen. Slik at de yngste kan få spilt, og at de ikke må helt opp til Galterud blant ungdommen. Det hadde vært fint å fått det tilbake mener jeg, gutten min på 10 år og vennene hans ønsker en basketballbane. 

Danso foteller videre at hennes eldste datter som sitter elevrådet på Fjell skole har tatt opp dette. 

Ny kruv på Fjell skole?

Etter en lang dialog med Eiendom Drammen og Fjell skole setter de opp en kurv uten å nevne det.


“Det var noen gutter som kastet basketball der”. Foto: Rosanna Freeman Danso

Journalen har forsøkt å komme i kontakt med park og nærmiljø, men Drammen kommune videresendte e-posten til Fjell skole angående hvem som står ansvarlig.

Emneord: