Banemannskapet på Voldsløkka jobber på spreng for å få isen på plass. Foto: Daniel Kjellgren

Istrøbbel på Voldsløkka

Varmen smelter bort kampprogrammet til Skeid Bandy.
Tirsdag, 24 november, 2020 - 18:25

På Voldsløkka kunstisbane sliter nå banemannskapet med å få isen til å ligge. Historisk milde november-temperaturer og tekniske problemer, har så langt stukket ispinner i hjulene til eliteserieklubben Skeid.

– Det har ikke vært noe dra hjelp fra værgudene for å si det sånn, sier Helge Holter, leder for bandyavdelingen i Skeid.


Leder for bandyavdelingen i Skeid, Helge Holter. Foto: Privat 

Tomme for alternativer 

Men det er ikke bare Voldsløkka som har slitt med  istrøbbel i hovedstaden. Både Røa- og Readybanen har hatt utfordringer med varmen, mens det på Berg- og Frogner banen har vært tekniske problemer. Dermed begynner hovedstadslagene å gå tom for spillbare alternativer.

– Vi har kamp mot Sarpsborg førstkommende onsdag som egentlig skulle gått på Voldsløkka, men det går jo ikke. Og vi begynner å gå litt tom for baner i Oslo-området. Vi har derfor vært nødt til å se på alternative løsninger. En mulig løsning er derfor at kampen blir snudd, slik at vi spiller denne kampen i Sarpsborg, sier Holter.

I likhet med at isen smelter bort, smelter også banealternativene til eliteserieklubbene i hovedstaden. Noe som har gjort det krevende å få en termin-kabal med en rekke utsettelser til å gå opp.

– Banen på NIH ble lagt ned gjennom et styrevedtak nå i høst. Så der blir det ikke noe mer bandy spilling. I tillegg ble Valle Hovin lagt ned for et par år siden, sier Holter.


Keeper i Skeid, Henrik Kullerud Larsen. Foto: Håkan Wallden 

Kritisk til kommunen

Skeid-keeper Henrik Kullerud Larsen mener at kommunen må ta sin del av ansvaret. Noen kilometer lenger vest har de på Stabækbanen hatt is i over fire uker.

– Været har sin del av skylden, men hvis alt hadde blitt vedlikeholdt og gjort ordentlig fra kommunen sin side, så hadde man klart å prestere på lik linje som det de gjør i Bærum. Man kan ikke lage Mercedes av Lada-deler, sier Larsen.

Usikkerhet knyttet til om kampene kan gjennomføres og hvor de eventuelt skal spilles, skaper uro innad i spillergruppene. Noe som trolig ikke er gunstig for å kunne prestere på topp.

– I spillergruppen blir det mye usikkerhet, spekulasjoner og spørsmål. Det er ikke optimalt, sier Larsen.

 

 

Emneord: