Så fullt kunne det være på arrangementer inne på Rockefeller før pandemien. Nå er de avhengig av støtte for ikke å bli nødt til å stenge lokalene. Foto: Agusta Magnusdottir

Konsertene fortsetter tross strengere tiltak

Torsdag forrige uke ble det klart at utestedet Blå stenger dørene for kulturarrangementer etter jul. Flere i samme bransje sliter etter at korona-tiltakene ble strammet inn.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 16:25

Blå la selv ut en pressemelding på sin Facebook-side forrige uke. Der står det blant annet følgende:

«Blå stenger dørene for første gang på 22 år. Etter jul stenger BLÅ for arrangementer på ubestemt tid. Som følge av de siste presiseringer fra regjeringen og de skjerpede kravene fra Oslo kommune så er det dessverre ikke lenger økonomisk forsvarlig å holde Blå åpent for kulturarrangementer, uten driften av uteserveringen som støtte. Vi har jobbet alt vi kan gjennom denne merkelige tiden og prøvd å tilpasse oss alle nye krav for at Blå skal kunne holde åpent og at vi skulle komme igjennom dette, men fra og med nå kommer vi ikke til å booke inn nye kulturarrangementer eller artister til Blå.»

Videre skriver de at de i løpet av 2020 har opplevd en nedgang på så mye som 50 prosent av omsetningen.

Innstramming gjør det vanskelig

Året har allerede vært svært vanskelig for kultur- og utelivsbransjen, og mandag 26. oktober kom ytterligere innstramminger fra regjeringen. Dette på grunn av økning i smitte over hele landet, og aller mest i hovedstaden.

Dette får de også merke ved Rockefeller. Daglig leder Roar Gulbrandsen ønsker derimot å gjøre alt de kan for å holde tilbudet oppe.

– Vi står på og vil gjerne arrangere konserter og andre kulturarrangementer. Det blir mange konserter hos oss foran et maksimalt antall på 200 personer, sier Gulbrandsen.

Avhengig av tilskudd

Men det er ikke bare lønnsomt å arrangere konserter med så få gjester. Gulbrandsen er derfor klar på at de trenger hjelp.

– Vi er avhengig av tilskudd fra myndighetene for å få dette til framover. Det har vi ikke fått siden april, og nå har vi søkt om mer. Dette er livsviktig for oss og mange andre i bransjen, sier han.

Tror folk føler seg trygge

Reglene for arrangementene deres er tydelige. Opplevelsen kan en trygt si at blir ganske annerledes fra en vanlig konsert.

– Vi har sitteplasser og servering ved bordene. Også skal folk holde minimum én meter avstand. I tillegg er det påbudt å ha på seg munnbind, sier Gulbrandsen.

Han har inntrykk av at folk er fornøyde med det de leverer under pandemien. Dette viser at konsertopplevelser og kultur er en vitkig del av livene til folk, mener han.

– Det å ha på seg munnbind er en smal ting å ofre når du får muligheten til å være på live-konsert med venner igjen. Publikum savner det, og det er utrolig fint å dele slike opplevelser sammen med andre mennesker igjen. Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra folk som har vært hos oss. Flere sier at de føler seg trygge, forteller Gulbrandsen.

Emneord: 
Tags: