Nils Martin Øyo, spillansvarlig hos Elkjøp Foto: Elkjøp Norge

Konsoller utsolgt overalt, mange må vente til 2021

Både Sony og Microsoft har sluppet nye konsoller, og interessen er større enn tilgjengeligheten som finnes på markedet.
Torsdag, 19 november, 2020 - 18:53

En ny generasjon spillkonsoller har kommet. Litt over en uke etter at Microsoft slapp ut sin Xbox Series X og Xbox Series S, lanserer Sony sin nye maskin, Playstation 5. Det har vært stor interesse rundt begge konsollene, men det later til at det ikke vil være enkelt å få tak i noen av dem med det første. Playstation 5 ble utsolgt umiddelbart da nettsalget åpnet 19. november.

Stor interesse, få produkter

Flere elektrogiganter som Power og Elkjøp så seg nødt til å stenge forhåndssalget på Playstation 5, da de var usikre på hvor mange de ville klare å levere på lanseringsdato.


Playstation 5 er ikke å finne butikk, men noe utstyr er tilgjengelig. Foto: Heidi Mo

– Interessen rundt PS5 har som ventet vært ekstremt stor. Vi solgte ut alt vi hadde satt av til forhåndssalg på snaue 10 minutter og vi tror ikke interessen vil avta på en god stund, forteller Nils Martin Øyo som er spillansvarlig hos Elkjøp.

Det har vært mye usikkerhet på når de som forhåndsbestilte en Playstation 5 får den, og hvem det er som får den på lanseringsdagen. Omtrent 300 kunder som bestilte fra Elkjøp har fått beskjed om at de ikke vil få sin Playstation 5 før nærmere jul, det meldte Tek.no tidligere i november.

– De aller fleste som fikk bestilt PS5 på forhåndssalget vil få til lansering gitt at postgangen går som ventet, og alle som fikk bestilt vil få før jul, sier Øyo.

Playstation sin konkurrent Xbox sliter også med å få levert nok produkter, og de som ønsker en Xbox Series X ser ut til å måtte vente et stykke ut i 2021 før de kan få tak i en. På grunn av den store pågangen har Elkjøp valgt å ikke ha åpen bestilling av Playstation 5, de er heller ikke sikre på når neste levering kommer.

– Slik får vi kun solgt PS5 basert på det vi faktisk får levert. Vi hadde en allokering til forhåndssalget, og to runder som slippes 19. november. Så vil vi igjen åpne muligheten for å bestille først når vi er nesten helt sikre på når og hvor mye neste levering blir, forklarer Øyo.

Både Sony og Microsoft har gitt ut to versjoner av konsollene sine. For Sony sin del er de identiske når det kommer til ytelse, men den ene har muligheten for fysiske spill, mens den andre er heldigital. Xbox derimot har den billigere og heldigitale, Xbox Series S som er noe svakere enn Xbox Series X. Det er kun Xbox Series S som er tilgjengelig i Norge, og det ser ut som at det er «storebroren» som er mest populær blant begge konsollene.

– Jeg tror nok den vanlige PS5 vil være den mest populære da denne har alle muligheter. Så langt har begge hatt en mye større interesse enn tilgjengeligheten som finnes i markedet, så tiden får vise hvem som blir bestselgeren på sikt, sier Øyo.

Ikke kommet i tide

Jesper Breen Frilseth er en av de om hadde forhåndsbestilt en Playstation 5, men den har ikke kommet.

– Jeg synes det er ganske dårlig kommunikasjon fra butikk. Det står at jeg skal få den i løpet av dagen, men på mail har jeg fått at det kommer i morgen og kundeservice sier det kommer til uka, så mye surr!, forteller en skuffet Frilseth.

Han som mange andre har vært spente på om de får en Playstation på lanseringsdagen, og Frilseth har hatt mye kontakt med kundeservice.

– Jeg har i hvert fall fått bekreftet at jeg får en. Det står at varen er sendt, så den kan vel ankomme når som helst, sier Frilseth.

Emneord: