FORNØYDE: Camilla Klaudiussen og Mathias Luppichini er fornøyde med at de får stå på scenen i koronatiden. Foto: Synne Fjellheim Wenger

Får spille musikal i koronatiden

«04:00 - en slags musikal» spilles på Det Andre Teatret til tross for koronapandemien.
Mandag, 2 november, 2020 - 17:31

Etter lite øving og en rekke koronautfordringer spilles nå «04:00 - en slags musikal» på scenen ved Det Andre Teatret. Forestillingen spilles for et begrenset antall publikummere om gangen for å hindre smitte.


ÅPENT: Det Andre Teatret holder åpent til tross for smittesituasjonen. Foto: Synne Fjellheim Wenger

Utfordringer

Skuespillerne Camilla Klaudiussen og Mathias Luppichini møtte på flere utfordringer underveis i øvingsperioden. 

– Siste øvingsuke var intens, med både koronatesting og stengt teater. Heldigvis ble vi akkurat klare til premieren, sier Luppichini.

– Dagen før hver forestilling tenker jeg alltid at det kan bli avlyst, noe som er kjipt. Vi må bare basere oss på at vi skal spille, sånn har det også vært gjennom hele prosessen, sier Klaudiussen.


VARIERT: Forestillingen består av både sang, dans og humor. Foto: Synne Fjellheim Wenger

Luppichini ble rammet av en forkjølelse helga før premieren, noe som gjorde at de måtte finne en alternativ løsning å øve på.

– Vi hadde prøver hvor Camilla måtte spille mot en iPad. Det var en jente som gikk rundt med iPaden foran ansiktet, hvor jeg var med på videosamtale, sånn at jeg kunne spille min rolle selv om jeg ikke var der, sier Luppichini. 


BACKSTAGE: Bak scenen finnes det diverse kostymer og masker. Foto: Synne Fjellheim Wenger

Begrenset kapasitet

Det Andre Teatret tar vanligvis inn 200 publikummere per forestilling, men av hensyn til smittevern kan de nå bare ha 78 personer inne samtidig. Produsent Nina Hoff er på tross av begrensningen svært fornøyd med ordningen.

– Nå har vi delt inn salen slik at alle sitter i ulike grupper, avhengig av hvor mange de er. Det er trygg avstand mellom hver gruppe, sier Hoff.


KORONAVENNLIG: Salen har blitt tilpasset smittevernsreglene. Foto: Synne Fjellheim Wenger

Det første publikum møter i døra er hovedscenens smittevernsregler.


REGLER: Det Andre Teatret opplyser om hvilke regler publikum må forholde seg til. Foto: Synne Fjellheim Wenger

– Det å ha kontroll på alt er både stressende og gøy samtidig. Heldigvis er publikum veldig flinke til å følge reglene, og flere kjøper billett på forhånd. Man må bare ta dag for dag, så går det bra, sier Hoff.


TRIVES: Nina Hoff trives med å være produsent selv om det byr på flere utfordringer enn vanlig. Foto: Synne Fjellheim Wenger

«Boy meets girl»

Regissør Mats Eldøen har sammen med skuespillerne skapt en tomannsmusikal som handler om å finne ut hvem man skal være, både alene og sammen med andre.

– Det handler om en gutt og en jente som kun får se hverandre klokka fire på morningen eller fire på natta, sier Luppichini.

– Forestillingen er egentlig basert på ting vi har opplevd og erfart, så har vi blanda alt sammen til en historie, forteller Luppichini.


I AKSJON: Mathias Luppichini viste fram flere dansenumre i løpet av forestillingen. Foto: Synne Fjellheim Wenger

– Publikum kan forvente seg en søt, romantisk og «feelgood» komedie, sier Klaudiussen.

– Vi vil at publikum skal kjenne på handlingen, og bli med på en slags reise. Jeg håper at publikum både ler og bli litt rørt, legger Luppichini til. 


ULIKE LØSNINGER: Skuespillerne brukte forskjellige måter å formidle historien på. Foto: Synne Fjellheim Wenger 

Forestillingen spilles på hovedscenen t.o.m. 21. november.