Linje 4 som tidligere kjørte helt til Bergkrystallen, stopper nå midlertidig på Stortinget. Foto: Sahil Zafar

Kveldsstopp for T-banen mellom Jernbanetorget og Sinsen

På grunn av vedlikeholdsarbeid kjører ikke T-banen gjennom østsiden av sentrum på kveldstid.
Onsdag, 25 november, 2020 - 13:20

Arbeidet vil utføres fra 16. november etter kl. 21.00 mandag til torsdag, og fra kl. 17.00 på lørdag. Det blir i stedet satt opp buss for T-bane på strekningen mellom Jernbanetorget og Helsfyr, og Jernbanetorget og Økern/Sinsen, melder Ruter. Planlagt ferdigstillelse er 26.november.

Nødvendig vedlikehold

Sporveien skriver på sine nettsider at nedsatt hastighet er en konsekvens av betydelig slitasje på de mest trafikkerte strekningene. Oppgraderingene som kommer innebærer nye skinner, nytt strømanlegg og mer automatisering.

– Målet er at infrastrukturen ikke skal føre til hastighetsbegrensninger eller tyngre vedlikeholdsarbeid før nytt signal- og sikringssystem er på plass, står det på Sporveiens nettsider.

Videre skriver Sporveien at arbeidet kan medføre støy grunnet montering av bolter i fjellveggen. Det støyende arbeidet vil også foregå nattestid.

Lengre reisetid

En av de som blir berørt av dette er Jakob Berg. Han jobber på Storo, og pleier å ta T-banen hjem til Ensjø på kveldstid. En reise som tok 11 minutter før, tar nå tre ganger så lang tid.

– Ja, det er litt kjipt at det tar litt lenger tid. Man vil jo bare komme seg hjem så fort som mulig etter jobb, sier Berg.

Ifølge Ruters reiseplanlegger tar en reise fra Storo til Ensjø 31 minutter etter klokken 21. Drar man før klokken 21 tar den samme reisen kun 11 minutter.

– Jeg skulle jo ønske jeg kunne dra litt tidligere for å rekke og ta T-banen som tar 11 minutter, men det er vanskelig når stengevakten slutter 21. Det varer heldigivis ikke så lenge, avslutter han.

 

Emneord: