Ikke alle lokale bedrifter opplever salgsvikt. Likevel må flere bokhandlere tilpasse seg koronasituasjonen. Foto: Aleksandra Rachek

Nedstengingen påvirker bokbransjen

Flere lokale bokhandlere måtte innføre nye tiltak og finne på kreative løsninger under pandemien.
Søndag, 22 november, 2020 - 15:27

Næringslivets Hovedorganisasjon melder at 18 prosent av handelsbedriftene oppgir å ha likviditetsproblemer, mens andel som frykter konkurs i handel øker til 11 prosent, og det er spesielt de små virksomhetene som er mest sårbare. Ifølge rapporten til Menon Economics i samarbeid med BI Centre for Creative Industries har norske bokhandler solgt langt færre bøker sammenlignet med fjoråret i nesten alle uker siden tiltakene fra regjeringen ble innført. Dette tyder på at tiltakene som ble innført hadde en negativ effekt også på boksbransjen.

Journalen har snakket med fastansatt hos Fribokhandel Maren Kleppen og eier av Svovel fabrikk & butikk Ellen Renberg om hvordan de takler vanskeligheter under koronapandemien.

Hør mer om saken her:

 

Emneord: