Hovin Barnehage åpner opp i midten av januar. Foto: Martin Standal

Ny barnehage på Helsfyr

Barnehagen, som er en del av boligprosjektet til Selvaag ASA, åpner i midten av januar.
Onsdag, 4 november, 2020 - 11:58

Prosjektet ble omtalt allerede i 2017, da Selvaag og Espira samarbeidet om å bygge Barnehage.

– Vi har ansatt alle vi trenger, og barnehagen er klar for å åpne i midten av januar, forteller Enhetsleder for Helsfyr Barnehageenhet, Trude Blester.

Det er omsorgsbygg som har stått bak prosjektet, og kommunen tar nå over det ferdigstilte byggeprosjektet.

– Bydel Gamle Oslo har overtatt barnehagen, og er i rute. Den er klar for å kunne møbleres. De fleste varene kommer i desember. Det pedagogiske innholdet skal de ansatte utvikle sammen når de begynner i barnehagen, sier Blester.

Blester forklarer at det er vanskelig å få tak i eldre barn til nye barnehager, derfor skal barnehagen vokse med barna.

– Det er flest småbarn som har søkt og de vil vokse sammen med barnehagen. På sikt vil vi ha to grupper med barn på over tre år og to på under tre år. Vi håper at det også blir barn på over 3 år som begynner i barnehagen i januar, det gjenstår å se.  

– Behov for en til barnehage

Bare et steinkast unna ligger Valle Hovin Idrettsbarnehage, samt flere andre barnehager i nærområdet. Blester forklarer at det er et behov for en ekstra.

– Vår vurdering er at det trengs en ekstra barnehage. Det er allerede mange som har søkt, og vi skal foreta et opptak i slutten av november. Vi har stor tro på at vi fyller opp barnehagen, sier hun.

Koronaproblemer

Nå er det bare noen måneder til åpningen, og Covid-19 kan skape problemer.

– Korona er en utfordring for alle barnehager. Vi skal greie å forholde oss til veilederen for smittevern i barnehager i Hovinenga barnehage også.

Ronni Storli blir barnehagens leder. Han forteller til journalen at han gleder seg til å ta over.

– Jeg ser veldig frem til å åpne Hovinenga barnehage sammen med dyktig personale, sammen skal vi gjøre barnehagen til et flott sted å være for alle barna som for plass hos oss. Vi kommer til å legge til rette for å ha et godt samarbeid med forelde og være transparente, forteller Ronny.

Ronny har tidligere 20 års erfaring i barnehagesektoren.

– Å tre in i ny jobb er alltid krevende, det er mye du skal sette deg in i. Nå er jeg så heldig å for en periode på 2,5 mnd. hvor jeg rekker å bli kjent med prosedyrer og div. før personale og barn starter.

Emneord: 
Tags: