Bækkelagets spillere slipper jubelen løs etter den avgjørende scoringen. Nærbøs keeper var ikke like fornøyd.

To nye poeng for BSK i ellevill thriller

Emil Midtbø Sundals straffescoring i siste sekund sørget for at alle poengene ble igjen i Nordstrand Arena da Bækkelaget møtte Nærbø lørdag kveld.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 09:11

NORDSTRAND ARENA: Etter en jevn og fartsfylt kamp i REMA 1000-ligaen mellom Bækkelaget og Nærbø vant vertene kampen 30-29. Kun sekunder før slutt fikk hjemmelaget straffekast. Lagets storscorer, Emil Midtbø Sundal, hamret ballen inn fra sjumeteren og sikret seieren. 

– Det handlet om å holde seg rolig, men jeg merket at hjerte slo litt ekstra. Det er spesielt å ta straffekast når tida har gått ut og det står om poeng. Desto mer deilig er det når jeg ser ballen går i mål, sier storscoreren etter kampslutt.

Bakspilleren scoret 13 av hjemmelagets 30 mål, men var ikke Bækkelagets eneste matchvinner. Vertenes sisteskanse, Nikolai Wiig, stengte til tider buret og ble kåret til banens beste spiller. Kun noen minutter før kampslutt reddet han et straffekast.

– Han leverer veldig bra keeperspill og står igjen som en matchvinner. Vi har hatt gode keepere denne sesongen, konstaterer BSK-trener Jørgen Laug.


Keeper Nikolai Wiig leverte en strålende kamp for BSK i lørdagens hjemmekamp mot Nærbø. Foto: Torstein Sagbakken

Forrykende åpning 

Bækkelaget åpnet kampen godt og ledet kampen stort sett hele førsteomgangen. Keeper Wiig slapp kun inn èn scoring de første ti minuttene. Trener Laug er fornøyd med to nye poeng. 

– Kampbildet ble som forventet. Det er ofte jevne kamper mot Nærbø. Nok en gang drar vi inn en seier på slutten og det er veldig artig, sier han.

– Dere starter kampen veldig bra. Etter 11 minutter leder dere 9-2, men til pause står det likt. Hva skjedde?

– Vi mister grepet i angrepspillet vårt og gir bort mange kontringer. Vi står uansett ganske bra i forsvar. I de angrepene vi er rolige og strukturert har vi bra kontroll, men når vi stresser gir vi bort for mye ball. Det var ikke en perfekt kamp, men det holdt akkurat. 


BSK-trener Jørgen Laug er glad for at hans disipler sikret to nye poeng hjemme mot Nærbø. Foto: Torstein Sagbakken

Nummer tre

Lørdagens seier ble den tredje på rad for Bækkelaget. De befinner seg på tredjeplass i toppserien, kun bak Elverum og ØIF Arendal. I serien er det BSKs Midtbø Sundal som topper scoringsstatestikken med 84 mål på 11 kamper. 

– Det hjelper på slutten å ha en som han. En ting er alle skuddene han scorer på, men like viktig er all den oppmerksomheten motstanderne gir han. Emil skaper store rom for alle andre og han er veldig viktig for laget vårt, avslutter Laug.

Kampfakta

Bækkelagets SK 30 (14) - Nærbø IL 29 (14)

Eliteserien håndball

Nordstrand Arena

BSK: Mats Bjørnstad, Nikolai Wiig – Anders Huse (2), Roald Lien (2), Emil Midtbø Sundal (13), Markus Foslund Niva (1), Nicolay Hauge (2), Oscar Aleksander Lysgård (1), Sondre Bjørneng, Trym Korperud Johnsen (6), Fabian Sandven, Sander Rogne Myklebust, Christian Windt Ekeberg, Aksel André Strupstad (3), Emil Havsgård og Vetle Korperud Johnsen


Nok en kamp hamret Emil Midtbø Sundal inn et tosifret antall scoringer for BSK. Foto: Torstein Sagbakken


Trym Johnsen skapte mye uro for Nærbø-forsvaret og scoret på seks av sine ni skudd i kampen. Foto: Torstein Sagbakken


Anders Huse fyrte kun av to skudd i lørdagens kamp. Til gjengjeld gikk begge i mål. Foto: Torstein Sagbakken


I førsteomgang hadde Oscar Lysgård noen ballmiss, men i andreomgang løftet han seg og scoret et viktig mål for Bækkelaget. Foto: Torstein Sagbakken

 

Emneord: