Ola Svenneby er nyvalgt leder i Unge Høyre. Foto: Unge Høyre

Ola Svenneby er valgt til ny leder av Unge Høyre

23 år gamle Ola Svenneby er nyvalgt leder i Unge Høyre. Hans mål er at Høyre skal vinne stortingsvalget tredje gang på rad.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 13:55

Den 3. oktober ble 23 år gamle Ola Svenneby fra Solør utenfor Hamar valgt til ny leder av Unge Høyre.

– Det er en rar og bisarr følelse. Da jeg meldte meg inn så var lederen og de som satt i ledelsen til Unge Høyre veldig store. Det er rart å tenke at nå er det meg, sier Svenneby.

Engasjert siden 2011

Svenneby har engasjert seg i politikk og samfunnsspørsmål helt siden 2011. Han diskuterte mye politikk både i friminuttene og ved middagsbordet hjemme, før han bestemte seg for å melde seg inn i et politisk parti.

­– Til slutt sendte en kompis og jeg en mail til Unge Høyre for å høre hvordan man kunne bli aktiv. Da ble jeg først aktiv i Hamar Unge Høyre også ble jeg fylkesleder i Hedmark Unge Høyre.

En tydelig stemme for Høyre

Han har store ambisjoner for perioden han skal sitte som leder. Blant annet så skal han jobbe for at Erna Solberg får en tredje periode som statsminister og at Høyre gjør et godt valg. I tillegg skal han og Unge Høyre passe på at Høyre ikke glemmer hvem de er for.

– Høyre er det største partiet i Norge og er dermed for folk flest, men vi skal også kjempe for et liberalt samfunn som skal sørge for å gi frihet til enkeltmennesker, sier Svenneby.

Svenneby har hatt en tydelig stemme så langt. Han har tidligere i år tatt til ordet for å ta fra støtten til Human Right service. Han synes politikk er motiverende, og er i tillegg glad i å skolere, debattere og samtidig lære av de andre medlemmene.  

– Det er ingen andre roller som er mer motiverende enn å være leder for Unge Høyre. Jeg har et genuint engasjement for organisasjonen og politikken vi fører, avslutter Svenneby.

Emneord: 
Tags: