– Ekstremt flaut for norske medier

Organisasjonsleder for CAN, Shervin Najafapour, mener mediedekningen av konflikten i Karabah er ensidig. – Ekstremt flaut.
Mandag, 2 november, 2020 - 17:49

Markering for Aserbajdsjan

Søndag 1. november holdt den aserbajdjanske organisasjonen CAN en markering utenfor stortinget. Arrangementet, Karabakh is Azerbaijan!, ble holdt utenfor Stortinget. Mange med aserbajdsjansk etnisitet møtte opp utenfor stortinget for å støtte saken. Blant dem var den tyrkiske ambassadøren for Norge, Fazli Corman.

Journalen fikk snakke med organisasjonsleder for CAN, Shervin Najafapour om arrangementet. Hun mener norske medier er ensidig, og viser et fordreid bilde av virkeligheten i Karabah. 


“Norske Medier er ensidige” står det på et skilt under markeringen utenfor stortinget søndag 1. november. Foto: Aurora Ytreberg Meløe

Opprørt

Shervin Najafapour mener norske medier burde være flau, og peker spesielt artikkelen NRK skrev om konflikten i Nagorno-Karabakh. I artikkelen skriver de at Syriske opprørssoldater sloss mot Armenia for Aserbajdsjan på oppdrag for Tyrkia. Videoen i artikkelen ble sendt på kvelsrevyen samme kveld. 

Dette mener Shervin ikke er sant. Hun sier dette har blitt vært avkreftet av aserbadjanske myndigheter og The Greater Middle East, et politisk forskningssenter i USA. Shervin har prøvd å komme i kontakt med NRK, og hun mener de burde unnskylde seg. 

– Ekstremt flaut å gå ut med en sånn reportasje, mener Shervin. 

Shervin synes det er opprørende at NRK ikke nevner at Karabakh er under okkupasjon, og peker på det som viktig informasjon for å forstå konflikten. 

Karabakh is Azerbaijan

Shervin Najafapour håper på et godt samarbeid med regjeringen og stortinget. Hun ønsker å kunne skape en god dialog med norsk-armenere og norsk-aserbajdjanere, slik at alle skal bli hørt. 

– Vi har vært i kontakt med flere stortingsrepresentanter. 

 

 

 

 

Emneord: