Oslo Badstuforening må flytte

Området ved Operaen hvor Oslo Badstuforenings badstuflåte nå står, skal utvikles. I januar må de finne en ny plassering.
Onsdag, 25 november, 2020 - 12:29

Oslo Badstuforening er en frivillig forening, og ble startet opp som Utenriksdepartementets isbadeklubb med Sverre Jervell i spissen. I 2016 startet de å drive flåten for fullt, og siden da har interessen for badstu og bading skutt til himmels. Nå må de flytte. 

Området ved Operaen skal bli badestrand, og friområde. De oppdaget ved en tilfeldighet at badstuflåten ikke var med i planene lengre. Daglig leder Ragna Fjell håper at de får bli ved Operakaia.

— Vi skjønner ikke avgjørelsen som kommunen har tatt. Vi synes at vi tilfører området aktivitet, liv og røre, og et lavterskeltilbud for hele Oslos befolkning. 

Foreningen prøver å få opp saken i bystyret i Oslo før jul, og har også tatt kontakt med bydelspolitikerne i Gamle Oslo. Bydelspolitiker Tuva Løkse (MDG) er en av dem som har engastert seg i områdets utbygging lenge. 

— Det er viktig at bydelens innbyggere får et sted hvor de som ikke er så svømmedyktige kan bade. Samtidig mener jeg at det er viktig at Oslo Badstuforening får bli i området. 

Tags: