På Metro senter opplyser de kundene om påbudet gjennom plakater og beskjeder over høyttalerne. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Her er munnbind påbudt

I Lørenskog kommune er det vedtatt lokale smitteverntiltak som sier at alle må bruke munnbind på kjøpesentere.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 13:28

Fredag den 30. oktober fikk innbyggerne i Lørenskog beskjed om at kommunen har iverksatt strengere tiltak for å begrense ytterligere smittespredning.  

Vanskelig å holde avstand


Kundene oppfordres til å holde avstand. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Ordføreren i Lørenskog kommune, Ragnhild Bergheim, forteller i en pressemelding at de legger seg på samme linje som Oslo kommune, men at de har valgt å innføre strengere krav når det kommer til bruk av munnbind i det offentlige rom. 

– Når du for eksempel er i en butikk eller på et kulturarrangement, er det ikke alltid så lett å vurdere om det er en meter til andre personer. Derfor skal du ta på munnbind uansett, sier ordføreren. 

Føles trygt


Lisbeth Lørendal synes det er bra at ansatte må bruke munnbind. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Lisbeth Lørendal jobber i en butikk på Metro senter i Lørenskog. Hun synes at ordføreren har gjort et klokt valg ved å innføre påbudet. 

– Etter smitteøkningen vi har sett de siste ukene føler jeg meg tryggere på jobb nå som både ansatte og kunder bruker munnbind, sier Lørendal. 

Lørendal har stort sett opplevd at alle kundene følger påbudet og bruker munnbind mens de beveger seg rundt på senteret. 

– Hvis en kunde ikke bruker munnbind ber jeg dem vennlig om å ta det på, noe de gjør, forteller Lørendal. 

Gjelder også ansatte

I forskriften står det klart at de ansatte ved kjøpesenterne også skal bruke munnbind, med mindre de er beskyttet med visir eller skillevegger. 

– Det er et solidarisk ansvar å bruke munnbind, avslutter Lørendal. 


Utenfor butikkene er det skilt som minner kundene på det nye vedtaket. Foto: Amalie Bernhus Årtun