PRODUKSJONSSTOPP: En helt vanlig sendning for programmet «Vitenselskapet» på Radio Nova kan ikke lenger gå som planlagt. Foto: Aurora Karoline Thommessen

Radio Nova må holde stengt

Mangel på studio gjør at medlemmene sliter med å holde motivasjonen oppe under nedstengningen.
Mandag, 23 november, 2020 - 16:01

6. november måtte Radio Nova stenge lokalene nok en gang på grunn av koronapandemien. Inntil videre lager de radio hjemmefra.

Følger smittevernsrådene

Ansvarlig redaktør Robin Frøyen sier de følger smittevernrådene tett, og håper de snart får åpne igjen.


ANSVARLIG REDAKTØR: Robin Frøyen håper de snart får åpne igjen. Foto: Privat

– Vi følger retningslinjene til både kommunen og Chateau Neuf, hvor vi holder til. Foreløpig må vi holde stengt til 30. november, og avventer nærmere beskjed om vi får benytte oss av huset igjen da, sier Frøyen.

Radioen sender nå automatiske repriser, og innhold medlemmene har laget hjemmefra.

– Vi har tilrettelagt for at så mange som mulig kan lage radio og redigere hjemmefra. Vi har også åpnet for at man kan dra opp i lokalet alene og hente utstyr som reserveres i forveien, forteller Frøyen.

Frøyen synes det er positivt at kommunen tar tak, men sier det er utfordrende å motivere medlemmene til å benytte seg av mulighetene de har lagt tilrette for.

– Den største utfordringen er å motivere medlemmene til å lage radio hjemme. Nå har vi tilrettelagt så godt vi kan fra ledelsen sin side, med så mye utstyr og manualer som vi har mulighet til. Flere har fått «lockdown»-følelsen igjen, så vi må prøve å motivere etter beste evne, sier Frøyen.

Savner det sosiale og studioene


STUDENT: Aurora Karoline Thommessen gleder seg til å komme tilbake til studioet. Foto: Privat

Student Aurora Karoline Thommessen synes det er utfordrende å lage radio når alt er stengt.

– Vi er veldig begrenset når det kommer til hva vi kan lage, og siden vi ikke har tilgang til studio så må vi jo lage innholdet hjemme. Det gjør at jeg får mye mindre motivasjon til å gjøre det, sier Thommessen.

Hun er medlem av programmet «Vitenselskapet» og savner tiden i studioet, men mener det er bra at kommunen tar koronasituasjonen seriøst.

– Jeg synes det er synd at de stenger ned, men det er jo veldig bra at de tar det seriøst og setter inn tiltak. Samtidig er det dumt fordi flere føler seg ensomme når de bare sitter hjemme og ikke får gå ut å møte andre mennesker, sier Thommessen.

Også student Sander Lia Zakharia kjenner på tomheten. Han bruker vanligvis rundt 12 timer på Radio Nova i uka.


STUDENT: Sander Lia Zakharia synes det er utfordrende å holde radioproduksjonen oppe i koronatiden. Foto: Privat

– Vi mister en stor sosial og faglig arena. Jeg synes det er vanskeligere å være student når jeg ikke har Radio Nova å gå til som en fritidsaktivitet. Hvis koronatiltakene kan bidra til å få oss tilbake til vanlig drift igjen, så er det jo positivt at vi må vente litt, sier Zakharia.

Zakharia er redaktør i programmet «Opplysningen 99.3» og synes produsering av radio hjemmefra er vanskeligere enn i selve lokalet.

– Det er vanskelig å holde produksjonen oppe, fordi vi mangler godt lydutstyr. Det er også mye lettere å jobbe på Radio Nova, enn i sin egen stue, sier Zakharia.

Både Thommessen og Zakharia er svært klare for å komme tilbake til studioet og ikke minst det sosiale, når den tid kommer.