Mange møtte opp utenfor Stortinget 4. november, for å markere starten på klimasøksmålet i Høyesterett. Foto: Fride Sørensen

Staten saksøkes i Høyesterett

Flere miljøorganisasjoner saksøker staten for brudd på miljøparagrafen i grunnloven. Jussprofessor mener utfallet kan endre klimapolitikken i Norge.
Onsdag, 4 november, 2020 - 12:38

Klimasøksmålet i Høyesterett settes i gang den 5. november. Greenpeace, Natur- og Ungdom og flere andre miljøorganisasjoner saksøker staten for brudd på grunnlovsparagraf §112. Denne loven gir enhver rett til et godt og levelig miljø, som klimaorganisasjonene mener staten bryter ved å tildele nye oljelisenser i Barentshavet. 

Tirsdag kveld samlet folk seg i sentrum for å markere starten på søksmålet. Med en meters mellomrom stilte de seg opp som en “lenke” mellom Stortinget og Høyesterett. Jussprofessor Hans Petter Graver mener saken er spennende for Norges økonomi og klimakamp.

 


Lysmarkeringen dagen før søksmålet settes i gang i Høyesterett.  Foto: Fride Sørensen

 

Her kan du se intervjuet med jussprofessor Hans Petter Graver og leder for Natur- og Ungdom, Therese Hugstmyr Woie:

Emneord: 
Tags: