Mange studenter ved OsloMet har allerede valgt å reise hjem. Foto: Karoline Pedersen

Studenter «flykter» fra hovedstaden

Flere studenter har valgt å reise hjem fra Oslo. Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som «Helsesista», er bekymret for studentenes psykiske helse - og forstår hjemreisevalget.
Onsdag, 25 november, 2020 - 11:46

Etter en lang høst fylt med mye nettundervisning, har flere studenter valgt å reise tidlig hjem til jul. Journalen har pratet med noen studenter fra OsloMet, som valgte å reise hjem allerede i oktober. Viljar Knudsen Øydvin (22) studerer for å bli sykepleier og er på sitt første semester. Knudsen Øydvin har derimot for det meste hatt nettstudier i høst, og valgte derfor å ta turen hjem til Tromsø i slutten av oktober - hvor han planlegger å bli til over nyttår. 

Marie Enoksen (20) reiste hjem til Levanger på det som i utgangspunktet skulle være en to uker lang høstferie, men da byrådet i Oslo besluttet å innføre en sosial nedstenging av hovedstaden valgte hun i samråd med familien å bli i hjembyen til etter jul. 

Journalen har slått av en prat med Tale Maria Krohn Engvik, som kanskje er bedre kjent som «Helsesista». Hun har en tett dialog med unge studenter og er bekymret for konsekvensene pandemien kan få. Blant annet frykter hun at flere liv skal gå tapt hvis ingen griper inn. 

  • Se nyhetssaken her:
Emneord: