GRATIS STUDIOTID: Ahmed Din (22) rapper i studioet på Agenda X. – For samme utstyr et annet sted måtte jeg kjent noen, eller betalt 1500 kr i timen. Foto: Jonas Jøranson

Studio som ungdomstilbud

Å drive med musikk har blitt mer og mer populært, men er også veldig dyrt. Agenda X og Sinsen-rapperen Adonis tilbyr derimot billigere alternativer.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 10:02

Musikk er noe de aller fleste liker å høre på, og som mange liker å lage. Derfor tilbyr flere ungdomsklubber den muligheten. Studioansvarlig hos Agenda X, Johan Julius Køber, mener at etterspørselen har økt de siste årene. 

– Det har blitt mer og mer populært som en helt legitim fritidsinteresse blant ungdom, spesielt i urbane områder. Vi får mange inn her, og ser at mange vil ha så mye tid som mulig, forteller Køber. 

Agenda X er en arena som samler unge mellom 13 og 26 år, og fungerer på et vis som et springbrett inn i musikkbransjen. Den internasjonale duoen Nico & Vinz begynte i studioet på Agenda X, og nylig har underground-hiten “Balenciaga” av Kingzy og FY Stackz kommet herfra.

 

– Første hiten gratis

Mens Agenda X fungerer som et gratis tilbud, har Sinsen-rapperen Benjamin Adonis et mer profesjonelt initiativ. Han forteller til Journalen at han etterlyser de som vil ta musikken videre.

– Jeg vil si jeg er god for en kar som er usikker, og som har lyst til å ta det til neste nivå. Det er ofte det som er greia når du skal ta det videre, at det koster veldig mye penger. Der vil jeg være alternativet, sier han. 

Adonis låner storebrorens studio og jobber selv som tekniker, som gjør at han kan ta 200 kr i timen. Til sammenligning ville samme utstyr, hos proffe aktører, kostet nærmere 1000 kr i timen. Dette bekrefter både Køber og Adonis.

– I de studioene jeg var i da jeg starta, betalte jeg 5000 for 4 timer med en “rockekar” som ikke brydde seg seg om musikken min, ler Adonis.

– De fleste artister trenger bare 2 timer, og da er det unødvendig å bruke mye penger. Kom heller til meg og bruk 400 kroner, så fikser vi det, forteller Adonis. 

Etter inspirasjon fra italienske mafiafilmer, svarer Adonis slik på spørsmål om hva som gjør tilbudet hans bra:

– Scarface solgte kokain, men han sa alltid at du får første hiten gratis. Jeg vil gjøre noe av det samme, så hvis du kommer til meg skal du få en god avtale på din første hit, ler han. 

Emneord: