Hanne Fuglø var en av de fire modellene som skulle tegnes, utkledd som “Hastur The King in Yellow”. Foto: Frida Synnøve Høyås

Tegnekarnival med Halloween-tema

Blank Space arrangerte “Halloween Drawing Carnival”.
Mandag, 2 november, 2020 - 13:05

Torsdag 29. Oktober klokken 18:00 var det duket for Blank Space sin årlige Halloween Drawing Carnival, et tegne-workshop med Halloween-tema. Arrangementet er en årlig affære, og grunnleggeren og lederen av Blank Space, Liz Ramsey, er initiativet bak arrangementet. 


Arrangementets gjester virket ikke brydd av at Halloween-masker var byttet ut med munnbind. Foto: Frida Synnøve Høyås 

Møteplass for kreative

Blank Space er et ressurssenter for mindre etablerte kunstnere som ønsker å utvikle seg, eller som vil lære hvordan de kan leve av kunsten sin. Det er en møteplass for de kreative og de nysgjerrige. 

– Vi har rundt 17 arrangementer her på Blank Space i måneden. Rundt halvparten er tegne-workshops. Og så har vi kurs i det profesjonelle ved kreativt arbeid, hvor en lærer å arbeide med kontrakter, arbeid med sosiale medier, tidsbudsjettering; altså ikke bare hvordan man lager kunst men også hvordan man kan leve av kunsten, sier Ramsey.


Deltakerne på arrangementet hadde tatt med alt fra digitale tegnebrett til pastellkritt. Foto: Frida Synnøve Høyås 

En av de som pleier å benytte seg av Blank Space sine tegne-workshops er Magne Sivertsen. 

– Jeg synes dette arrangementet er veldig, veldig bra. Det arrangeres hvert år, sier Sivertsen. Han benytter seg ofte av workshopene som holdes på Blank Space.


Jimmy Winsjansen har tegnet Oscar Christie. Foto: Frida Synnøve Høyås 

Jimmy Winsjansen meldte seg på arrangementet for det sosiale, men har en bachelor i grafisk design. Han setter pris på muligheten til å leke seg kreativt.

Hvem som helst kan melde seg på denne typen arrangement, og det er stor variasjon i stil og øvethet.


Rommet er stille i det deltakerne konsentrerer seg om å tegne Hanne Fuglø. Foto: Frida Synnøve Høyås 

En-meteren og munnbind

Covid-19 setter sitt preg på arrangementet. Alle som deltok på arrangementet var iført munnbind. De satt på samme plasser hele kvelden, og unngikk å bevege seg rundt i rommet. 

Arrangørene delte ut ferdig innpakket godteriposer til alle som kom.


Arrangementet fant sted i Blank Space sitt studio, som var dekorert med skummel rekvisita for anledningen. Foto: Frida Synnøve Høyås 

Utlyste på Facebook

For å finne kveldens modeller ble det lagt ut en utlysning i en cosplay-side på facebook. Cosplay er en subkultur og performancekunst hvor man kler seg ut for å ligne en bestemt rollefigur. 


Oscar Christie driver med cosplay på fritiden. Foto: Frida Synnøve Høyås 

Christie er aktiv i cosplay-miljøet i Norge, og fant dette oppdraget gjennom en cosplay-side på Facebook. Han er glad for at han fikk jobben, da innlegget hadde fått stor respons i gruppen.

– Det er de som legger sjel i det, og som står på som får oppdragene, sier han.


Charlotte Sandmæl har lånt kostymet fra en hun bor med, og er heller vant med å posere naken som aktmodell. Foto: Frida Synnøve Høyås 

Gjestene fikk ti minutter på å tegne før modellene byttet posering. Det ble selvsagt noe skjelving, da poseringene ofte var kompliserte, og kostymene tunge og varme. 

Blank Space har stadig lignende arrangementer, og oppfordrer nysgjerrige og kreative sjeler som har noe de vil få til innen kunst til å ta kontakt.

Emneord: