I ett med naturomgivelsene. Foto: Rosa A. Røger

Trehyttene under Korona-sesongen

Jens- og Åse Trydals familiebedrift møtte på stor usikkerhet da Korona brøyt ut og de måtte stenge bedriften sin i to måneder.
Onsdag, 25 november, 2020 - 11:08

– I mars og april var det full stopp i utleie. Vi fikk ikke pålegg om å stenge fra myndighetene, men med “hytteforbudet” var det naturligvis ingen som ville reise på hyttetur. Vi hadde mange avbestillinger, så det var en lite hyggelig og usikker situasjon, sier eier av Trehyttene Åse Trydal.

Trehyttene i Gjerstad er en familiebedrift bestående av Jens- og Åse Trydal, og deres tre barn. De tre trehyttene var alle ferdigstilt innen våren 2017, og ble raskt populære. Da Korona kom til Norge var det visse endringer som måtte til for å redde bedriften.


På bålplassen nedenfor “Gjøkeredet”  kan man nyte den vakre utsikten. Foto: Rosa A. Røger

– Vi bruker mye mer tid på utvask og sjekk av hytter nå. Vask av overflater og berøringspunkt er blitt rutine, sier Trydal.

På sommeren er det høysesong, og det måtte være flere på jobb enn det vanligvis pleier å være, på grunn av de nye vaskerutinene.

Eskil Kristansen Glitre gjestet en av hyttene første helgen i november.

– Vi hadde et fantastisk opphold i hytta “Gjøkeredet”. Det virket som at hytta var godt rengjort før vi kom. Eierne var også veldig tydelige med å informere oss om smittevern knyttet til bruk av hytta, forteller Glitre.


“Gjøkeredet”  er  den andre trehytta  som paret åpnet. Foto: Rosa A. Røger

I tillegg til grundigere vaskerutiner valgte paret å bytte ut alt av servise i hyttene.

– Vi har fått inn engangsservise på de to hyttene som ikke har oppvaskmaskin. Det finnes også bestikk hvis man vil ta det i bruk. Dette blir kokt og pakket i plast mellom hvert besøk, forteller Trydal.

Hun forklarer at engangsservise ikke er en optimal løsning sett fra et miljøperspektiv, men at det er nødvendig for at bedriften skal overleve under Korona. 

– Vi oppfordrer selvfølgelig gjestene til å ta med eget servise for å minimere bruken av engangsservise.


Nydelig utsikt kan nytes fra hyttas mange soveplasser. Foto: Rosa A. Røger

For paret er det også svært viktig at gjestene deres gjør færrest mulig stopp mellom Trehyttene og hjem. Derfor har de valgt å håndtere alt av søppelet gjestene legger igjen, slik at de ikke trenger å dra innom renovasjonsboder. Dette gjør at det  blir mer jobb for paret, men det kan være med på å forebygge smitte.


Man får et godt overblikk over  omgivelsene fra toppen av hytta. Foto: Rosa A. Røger

Mars og april var tunge måneder for paret, men allerede i mai bedret situasjonen seg.

– Fra mai til september har vi hatt fullbooket både helger og ukedager. Vi har også hatt flere gjester enn noen gang i oktober og november, sier Trydal.


Det er høyt ned til bakkenivå, så man må være forsiktig når det blir mørkt. Foto: Rosa A. Røger

– Hyttene våre ligger jo langt fra annen bebyggelse, så du møter ikke folk. Vi blir jo bedt om sosial distansering i dag, og det virker også som om folk er på utkikk etter noe som kan erstatte det de egentlig skulle reise på. Det er mye som blir avlyst i disse dager, forteller Trydal. 

Emneord: