Magda Ursula Thomsen mener de nye koronatiltakene er kjipe. Foto: Mari Roland.

Tappetårnet vil fortsette å tappe

De nye koronatiltakene fører til at flere barer stenger dørene. Tappetårnet på Chateau Neuf vil gjøre det de kan for å holde åpent.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 14:12

De nye koronatiltakene for Oslo kommune skal føre til at vi får en normal jul. Likevel er det spesielt én bransje som får store konsekvenser.

– Dette er et veldig kjipt tiltak som rammer en bransje som allerede ligger nede med brukket rygg, sier Magda Ursula Thomsen, leder for Tappetårnet. 


Chateau Neuf har hengt opp informasjonsplakater i lokalet. Foto: Mari Roland. 

Frykter å måtte stenge ned

Flere i bransjen og kolleger av Thomsen har sett seg nødt til å stenge dørene. De nye tiltakene går hardt utover den normale driften.

– Spesielt det med at folk ikke får sluppet inn i lokalet etter klokken ti, er nok størsteparten av grunnen til at de har sett seg nødt til å stenge, mener Thomsen.

– Jeg skjønner at de kommer med disse restriksjonene, fordi på utesteder så blir man jo gjerne litt brisen eller full, så da blir det jo vanskeligere å holde avstand, sier hun.

Foreløpig vil Tappetårnet holde åpent så lenge det lar seg gjøre.

De vet at det ikke er vår feil

Thomsen er fornøyd med hvordan bartenderne har håndtert de nye reglene. Gjestene som har vært innom har også vært forståelsesfulle. 

– De vet at det ikke er vår feil på en måte, sier Thomsen. 

Det er lett å glemme seg, og Thomsen føler bartenderne får en “nattevaktrolle” når de må sette foten ned for gjestene.

Viktig å holde åpent

Ragnhild Bjørkum Vassbotn, styreleder i Det norske studentersamfund, mener det er viktig å holde Chateau Neuf åpent så lenge som mulig. 

–  Det er så viktig at studentene i Oslo har en møteplass der man faktisk kan møtes fysisk, men i trygge rammer, sier Vassbotn.

– Vi vil gi studenter en plass der de har litt sosialt liv, selv om studiet og hverdagen ellers har blitt veldig digital, fortsetter hun. 


Ragnhild Bjørkum Vassbotn, styreleder for Det norske studentersamfund. Foto: Sarah Solheim.

Ikke imot tiltak

Vassbotn understreker at de ikke er imot de nye tiltakene, men de får noen utfordringer i driften. Likevel er det ingen utfordringer de ikke har klart å løse enda.

– Det er ikke tiltak kun rettet mot oss og det er jo ikke urimelig heller. Vi må bare rette oss etter de beskjedene vi får, og det klarer vi foreløpig, sier Vassbotn.

Emneord: 
Tags: