Fiskeriministeren tømmer spøkelsestegnen for krabber. Foto: Sara Sofie H. Tallaksen

Vil stoppe spøkelsesfiske

Dykkere over hele landet har ryddet opp over 11 000 tapte fiskeredskaper, men mangel på midler kan sette en stopper for det frivillige arbeidet.
Onsdag, 4 november, 2020 - 10:44

– Spøkelsesfiske skjer når fiskeredskaper som teiner og garn mistes av fritidsfiskere eller profesjonelle fiskere. Disse redskapene kan fortsette å fiske både fisk og skalldyr på havbunnen. Om redskapene ikke hentes opp vil dyrene etterhvert dø av matmangel, forklarer forsker ved Havforskningsinstituttet Susanna H. Thorbjørnsen til Journalen. 

Torsdag 29. Oktober var fiskeriminster Odd Emil Ingebrigtsen på besøk hos Havforskingsinstituttet hvor tema var nettopp dette; spøkelsesfiske. Han er engasjert i problematikken og synes det er trist at dykkerklubbene ikke har motatt midler fra klima- og miljødepartementet i år. Forhåpentligvis er det noe han kan gjøre noe med.

 

Emneord: