Isen har lagt seg på Semsvannet. Om vinteren brukes vannet til langrenn, skøyter og isfisking.

Gladnyhet for askerbøringer

Vinteren i fjor imponerte ikke, men i år har isen endelig lagt seg over Semsvannet.
Mandag, 18 januar, 2021 - 15:38

Semsvannet er et populært vann for innbyggerne i Asker. Om sommeren er det både et populært turområde og badested. Det er også der veien starter opp til Skaugumsåsen. Om vinteren er det populært å stå på skøyter og ski over vannet. Det blir også brukt til isfisking. Nå har isen lagt seg.

Det har ikke blitt kjørt opp løype enda, likevel bærer snøen allerede spor av langrennsski. Sist løypa ble kjørt opp var vinteren 2019, for to år siden. Nå er håpet at isen vil være sterk nok til å holde langrennsløyper i år.

Løypa over Semsvannet er et fint utgangspunkt for å gå på ski videre inn mot Vestmarka. Nå som man kommer seg over vannet, vil det gi flere langrennsmuligheter og det vil forhåpentligvis lette litt på de andre folksomme løypene i kommunen.

Dybden på isen er foreløpig ikke målt av Skiforeningen, som står for oppkjøring av løype. Dermed er det enda uvisst når den vil være kjørt opp.

NB: Husk at isen bør være minst 10 cm tykk for at den skal være trygg.

Emneord: