Chelsea Berg, assisterende daglig leder ved kafeen og baren Kremarn, sier de var nødt til å stenge midlertidig grunnet strenge smitteverntiltak. Foto: Mari Ranheim

Dårlig omsetning etter strenge smitteverntiltak

Forretninger i Fagernes opplever færre kunder og lavere omsetning etter regjeringens forsterkede, nasjonale smitteverntiltak.
Onsdag, 20 januar, 2021 - 11:40

– Jeg er bekymret for om vi må holde stengt enda lenger, sier Chelsea Berg, assisterende daglig leder ved kafeen og baren Kremarn.

De så seg nødt til å stenge kafeen i Fagernes midlertidig da regjeringen innførte strenge smitteverntiltak i to uker fra 4. januar. Smitteverntiltakene rammer Fagernes på lik linje med andre byer, til tross for at Nord-Aurdal kommune per 20. januar ikke har registrert koronasmitte i det nye året.

Berg forteller at de er avhengige av kunder, og at de var nødt til å holde stengt ut januar for å ikke gå i minus. Kafé- og bardriften ble ekstra vanskelig på grunn av sjenkestoppen, som Stortinget opphevet denne tirsdagen.

Kjenner på konsekvensene av smitteverntiltak

Daglig leder for Skosenteret, Britt Kvaal, har også merket de strenge smitteverntiltakene på omsetningen i butikken.

– Vi merker det veldig hver gang Regjeringen strammer inn, sier hun.

Kvaal er imidlertid positiv til fremtiden, og tror at 2021 blir bedre enn fjoråret.


TOMME GATER: Daglig leder for Franita Frøydis Tågerud har aldri kjent på så mye motgang som korona har gitt. Foto: Mari Ranheim Foto: Mari Ranheim

Daglig leder for klesbutikken Franita, Frøydis Tågerud, kan også fortelle om en tydelig nedgang i omsetningen fra fjorårets januar, sammenlignet med årets. Etter å ha drevet butikken i 38 år har hun aldri kjent på så mye motgang som korona har ført med seg. Hun er imidlertid positiv til fremtiden og det nye året.

– Jeg har tro på at vi klarer dette. Så lenge jeg klarer å holde meg frisk, sier hun lattermildt.

– De små butikkene er kanskje ekstra sårbare

Ordfører i Nord-Aurdal kommune, Knut Arne Fjelltun, er bekymret for de små butikkene, samtidig som han er tydelig på at smitteverntiltakene er viktige.

– Jeg håper inderlig vel at det blir som i fjor vinter og vår. Da det åpnet opp igjen ble det veldig god trafikk, og det kom mange mange folk til Valdres som handlet, sier han.

 
Emneord: