Bjarte Myrhol sammen med trener Christian Berge under Golden League i 2016. Foto: Wenflou

Nedtur for håndballgutta

Til tross for favorittstempel fra Nicola Karabatic, klarer ikke det norske håndballandslaget å ta seg til seier under torsdagens åpningskamp mot Frankrike.
Fredag, 15 januar, 2021 - 12:11

Etter en jevn førsteomgang ville det seg ikke lenger for det norske laget. Gøran Johannessen setter Norges første scoring etter pause drøyt 6 minutter inn i andre omgang, og dermed blir de norske gutta hengende etter. I løpet av de siste tjue minuttene får franskmennene god flyt i angrepsspillet, og det ender 28 - 24 til Frankrike. 

Sander Sagosen og resten av håndballgutta svarte TV3 etter kampen. Flere var misfornøyd med kveldens prestasjoner. 

– Vi svir mye krutt. Også blir vi for individuelle i forhold til det gode samspillet Frankrike får til i dag, sier Sagosen. 

På spørsmål om han mener de andre gutta på laget ikke presterer godt nok, svarer han bestemt:

– Vi er et lag utpå her. Vi vinner sammen og vi taper sammen, sånn er det. 

Frankrike har det siste året hatt et omfattende trenerskifte, i tillegg til et generasjonsskifte innad i laget. Med den rutinerte stjernespilleren Nicola Karabatic ute med skade, spådde flere at det franske laget ville vise en svakere side under kveldens kamp.

– Frankrike sliter litt, og de har ikke helt fått satt laget, mente håndballekspert Joachim Boldsen i forkant av torsdagens kamp.

Det skulle allikevel vise seg at franskmennene var godt forberedt. 

– Må legge det bak oss

– Jeg synes vi bommer på vanvittig mange skudd, sier en tydelig irritert Christian Berge i etterkant av tapet.

– Heldigvis så er det en åpningskamp. Man må legge det bak seg og se videre i mesterskapet, avslutter han.   


Norges håndballpresident. Foto: Pressefoto / Norges Håndballforbund

Håndballpresidenten Kåre Geir Lio ved Norges Håndballforbund håper også på et godt resultat i mesterskapet, tross tap under dagens kamp. 

– Spillerne er friske og raske, så det er veldig bra. Vi får håpe Norge kan fortsette inn mot et finalespill tilslutt. Vi må gjerne herme etter damelaget, sier Lio og ler. 

Emneord: 
Tags: