Chief Strategic Officer Olav Kjørven fra EAT Foundation diskuterer bærekraftige matsystemer for bekjempelse av sult på seminaret til Nobel Fredssenter. foto: skjermdump av seminar på Nobel Fredssenter

– Norge har fortsatt ikke tatt utfordringen på hjemmebane om å lage helhetlig matpolitikk

Olav Kjørven fra EAT Foundation mener at for å nå bærekraftsmålene må man ta tak i mat, også i Norge.
Torsdag, 14 januar, 2021 - 12:00

Gårsdagens digitale seminar «Bærekraftig matsystemer for bekjempelse av sult» ble holdt av Nobel Fredssenter og UN Global Compact Norge. Der diskuterte ulike aktører fra næringsliv, sivilsamfunn og offentlig sektor, status og tiltak i kampen mot sult og feilernæring.

En av dem var Chief Strategic Officer Olav Kjørven fra EAT Foundation. Kjørven trakk fram at for å oppnå bærekraftsmålene, må man internasjonalt, ta tak i mat. På lik linje med mobiliseringen rundt de globale helseutfordringene.

Savner en tverrsektoriell plan

 – Nasjonale myndigheter må lage en tverrsektoriell plan for å ta disse endringene på tvers av helse, matproduksjon og miljø, sier Kjørven.

Han fortsetter med å si at det er et godt globalt bilde av hva som må gjøres, og at dette også må skje på nasjonalt plan.

– Norge har en god plan gjennom utviklings- og utenrikspolitikk, men det mangler noe på hjemmebane.

Vil mobilisere næringsliv og finanssektoren

– Vi må få til det grønne skiftet når det gjelder mat, akkurat som det som skjer med fornybar energi, sier Kjørven.

Han mener videre at vi må investere i noe som både er sunt, bærekraftig og som bidrar til å redusere sultproblemet.

– Der er det behov for teknologiselskaper, innovasjon og entreprenørskap. Selvfølgelig fra matindustrien, men også fra andre sektorer som kan bidra til disse løsningene.

Emneord: