Robert Hedin, nåværende landslagssjef for USA, har fått påvist covid-19 sammen med flere andre spillere på laget. Foto: Sjur Stølen / Aktiv i Oslo.

Smittekaos inn mot håndball-VM

Økt koronasmitte blant utøverne fører til usikkerhet rundt årets verdensmesterskap i håndball for herrer.
Onsdag, 13 januar, 2021 - 15:12

Tidligere denne uken fikk USA-laget påvist smitte hos 18 spillere, og det ble tirsdag kveld klart at nasjonen trekker seg fra mesterskapet. I et intervju med Aftenposten sier trener Robert Hedin at han også er blant de smittede. Laget skriver dette via USAs håndballforbund:

“Etter inngående diskusjoner har vi sammen med IHF konkludert med at det beste for VM og for USAs landslags langsiktige vekstmuligheter er at vi trekker oss fra årets VM.”

Også Tsjekkia har valgt å trekke seg fra mesterskapet på grunn av smitte, ifølge IHF. Her vil Nord-Makedonia gå inn som reserve i gruppe med Sverige, Egypt og Chile. 

Sveits rykker inn som reserve for USA, og vil da etter planen spille mot Norge førstkommende lørdag.

Tidligere har andre land som Brasil og Kapp Verde fått påvist smitte i troppen.

Ikke bekymret 


Norges håndballpresident er ikke bekymret for at mesterskapet skal avlyses. Foto: Norges håndballforbund.

Håndballpresidenten ved Norges Håndballforbund Kåre Lio sier han tror dette mesterskapet vil gå pent for seg nå som alle de resterende lagene har fått negative koronatester. 

– Flere lag vil ikke trekke seg nå så lenge de er smittefrie. Forhåpentligvis vil spillerne, slik som i Danmarks mesterskap før jul, kunne operere inne i en boble der de får lov å holde på uten å være i kontakt med andre utenfor. 

Lio sier allikevel at ingenting er sikkert inn mot et slikt mesterskap. 

– Vi vet ikke hva som skjer disse dagene her, men vi håper jo alt skal gå etter planen. Det var også mye styr før mesterskapet i Danmark, og reglene skal være enda strengere i Egypt. Jeg tror det her skal gå fint.

– En parodi

TV2 gjorde onsdag et intervju med landsslaget til Norge. Her virker det derimot som at mange av spillerne er tydelig misfornøyde med håndteringen så langt.

– Det er en parodi, for å si det rett ut. Alt til nå har vært en stor vits. Det er et opplegg som ikke henger på greip – smitte og det ene og andre, sier superstjernen Sander Sagosen til TV2. 

På spørmål om han mener verdensmesterskapet bør avlyses svarer han dette: 

– Jeg mente ikke på forhånd at det burde bli avlyst. Da hadde jeg store forhåpninger til at alt skulle gå bra, men sånn det har vært nå, kan man helt klart stille spørsmål om det, fortsetter han.

Verdensmesterskapets første kamp er mellom vertsnasjonen Egypt og Chile onsdag 13. januar kl 18:00 på TV3/Viaplay. 

Emneord: