Alle de organiserte arbeiderne i Frelsesarmeens barnehage i Alna er tatt ut i streik. Foto: Amalie Bernhus Årtun

Frelsesarmeens barnehager hardt rammet av streik

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Fagforbundet kom ikke til enighet, og lørdag 9. januar ble det iverksatt streik i flere private omsorgsbedrifter.
Torsdag, 14 januar, 2021 - 16:19

Konfliktens bakgrunn er ifølge Fagforbundet selv at ansatte i deres bedrifter har gått mer og mer ned i lønn i senere år.

Barnehageansatte tas ut

Institusjoner innen rusomsorgen, psykiatrien, barnevern, pleie og omsorg og flere ideelle organisasjoner er omfattet av denne streiken.

I sistnevnte kategori finner vi bedrifter som Frelsesarmeen. For dem har streiken i første omgang rammet barnehagene.

Av alle 80 medlemmene i Fagforbundet som ble tatt ut i streik, var 31 ansatte i Frelsesarmeens barnehager, og 17 i barnehagen «Regnbuen» i bydelen Alna.

– Som en del av den nasjonale dugnaden under pandemien legges det jo ellers svært stor vekt på betydningen av å holde skoler og barnehager åpne. Partene må derfor tilbake til forhandlingsbordet umiddelbart, sier Annette Gilbrant i Frelsesarmeens barnehager til deres hjemmeside.

– To av barnehagene våre har fått så store uttak av ansatte, at det ikke engang vil være mulig å opprettholde tilbudet til alle barn med spesielle behov, eller barn med foreldre i samfunnskritiske yrker, legger hun til.

Flere tatt ut

I dag, torsdag 14. januar, ble flere av organisasjonens ansatte tatt ut i streik.

– Det er nå tatt ut noen til. Blant annet fra administrasjonen på hovedkontoret og folkehøgskolen vår på Jeløya, sier assisterende kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Andrew Hannevik, til Journalen.

Emneord: