NM I LANGRENN: Therese Johaug stakk av med seieren i 5km. Foto: Aktivioslo/Flickr

Johaug vant NM-gull

Seiret på kvinnenes 5 km i NM.
Mandag, 18 januar, 2021 - 14:02

I dag ble det avholdt 5 km langrenn i Granåsen idrettspark i Trondheim. Den som gikk av med seieren var Therese Johaug.

Dårlig feste

Storfavoritten Johaug fra Dalsbygda hadde en knallsterk start, men slet litt med festet midtveis. 

– Jeg prioriterte kanskje ikke å ha så mye feste, med tanke på gli, sånn totalt sett så var det bra. Det er mye tettere om sekunder her enn det det er på vanlige 10 km, sier Johaug.

Topp 6:

1. Therese Johaug 14:00.

2. Kathrine Rolsten Harsem +16.6

3. Anna Svendsen +25.9

4. Julie Myhre +33.9

5. Mathilde Skjærdalen Myhrvold +40.6

6. Synne Arnesen +41.5

 

Johaug er fornøyd med seieren. 

– Det er en vrien distanse. En må ha god fart på starten, og samtidig ha nok krefter igen til å jage. Det er mye tettere om sekunder her enn det det er på vanlige 10km, sier hun. Johaug sier og at hun er imponert over skiløperkollega Kathrine Harsem. 

En viktig andreplass

Kathrine Harsem passerte målstreken kun 16 sekunder bak Therese Johaug. Dette var en opptur for skiløperen, som har hatt en vanskelig periode. 

– Det er jo for seg selv å vise at du fortsatt har det i deg, som jeg driver å overbeviser meg selv om hver dag. Det er veldig godt å få det ut og. Jeg visste at jeg hadde en mulighet på en medalje i dag, men som sagt, den selvtilitten, den kommer av gode opplevelser, og når du ikke har så mange gode opplevelser så er det vanskelig å bygge selvtillit og. Men jeg klarte å gjennomføre planen min, og jeg er veldig glad for å ta en medalje, sier Harsem. 

Harsem hadde et dårlig løp tidligere under NM, hvor hun endte opp med å kaste opp under første runde.

– Jeg syns det var litt krevende å starte litt utpå dagen, og det er da krevende å få i seg nok mat og prøve å ikke spise for nærme, det gjorde jeg og da kastet jeg opp i den første runden. Da gikk jeg rett og slett tom. Næringstom. Det er første gang jeg har gjort det i et skirenn, og det var en grusom opplevelse. Så denne uka har jeg brukt på å sitte foran peisen med hunden min og spise, sier hun.

Det var minus seks grader og sol under dagens skirenn. Løypen i Granåsen idrettspark starter med mange sammenhengende motbakker, deretter blir løypen ganske variert.

På grunn av koronapandemien var dagens renn dessverre uten publikum. 

 

Emneord: