Veldedighetskonserten samlet inn store inn store summer. Foto: Daniel Kjellgren

Veldedighetskonsert for Gjerdrum

Elever ved Sanglåven musikkskole brukte stemmen til inntekt for de berørte i Gjerdrum-katastrofen.
Mandag, 18 januar, 2021 - 15:18


Sangpedagog og daglig leder for Sanglåven Maiken Kroken. Foto: Privat

Søndag kveld ble det avholdt en digital innsamlings konsert til inntekt for de berørte i Gjerdrum-katastrofen. Konserten var i regi av den private sangskolen til Maiken Kroken, men det var elevene til sangpedagogen som først luftet ideen om en virtuell veldedighetskonsert.

– Det var noen av mine elever som tok kontakt. De ringte og spurte om vi ikke kunne arrangere en konsert gjennom sanglåven. Det sa jeg ja til, og i løpet av to uker lagde vi denne konserten, sier sangpedagog Maiken Kroken.

Maiken forteller at det har vært en stor dugnadsånd for å få alt på plass, og ikke minst for å holde kostnadene nede.

– Alle stilte opp gratis. Både band, lydmann, og kulturhuset som var så snille og lånte oss gratis lokale og utstyr til konserten. Ingenting kostet noe, sånn at alle inntektene bare kunne vipses direkte til Ressursnettverket for barn og unge(RBU), sier Kroken

Store summer

Rundt 250 personer så på den direkte sendte livestreamen, og arrangementet har i skrivende stund blitt delt hele 141 ganger. Alle inntektene ble donert til den lokale veldedighetsorganisasjonen RBU.

– På disse to dagene så har det kommet inn rundt 60.000 kroner. Det ser for meg ut som at det aller meste har med konserten å gjøre, sier daglig leder i RBU Inge Sveen.

Pengene skal brukes til å hjelpe de som har mistet noe i den forferdelige katastrofen.

– RBU bruker veldig mye penger om dagen, til de som er rammet. Både direkte og indirekte. Så vi har behov for penger, sier Sveen.

Inge Sveen er svært takknemlig for initiativet til Sanglåven.

– Det med konserten er helt fantastisk, og samtidig veldig typisk for denne kommunen, sier han.

Emneord: