Bitcoin til rekordpris etter Tesla-investering

Tesla kjøpte kryptovaluta til en verdi av 1,5 milliarder kroner - og sendte prisen til værs
Tirsdag, 9 februar, 2021 - 11:06

Tesla og Elon Musk annonserte mandag at de ville kjøpe Bitcoin til en verdi av 1,5 milliarder dollar, som tilsvarer om lag 12,7 milliarder norske kroner. Det førte til at prisene steg til 48 261 dollar per bitcoin, som er den høyeste verdien krypotvalutaen har nådd. 

Bitcoin har hatt en ekstrem vekst siste årene, og har ifølge Reuters økt med 62 prosent i 2021, etter en økning på 300 prosent i 2020. Bitcoin er den største og mest verdifulle kryptovaluten på markedet, nesten 45 000 dollar fra andreplassen på CoinMarketCap sin rangering

Tilhenger av Bitcoin

Tesla-eier Elon Musk har nylig lagt ut flere innlegg på Twitter hvor han har hyllet kryptovalutaer. Hovedsakelig har disse dreid seg om Dogecoin, som har vokst med 800 prosent den siste uka. For en uke siden uttalte Musk på det sosiale mediet Clubhouse at han er tilhenger:

– Slik det er nå, synes jeg Bitcoin er en god ting, og jeg er en tilhenger av Bitcoin, sa han. 

I en 10-K Rapport har Tesla uttalt at de vil åpne for at kunder kan betale i kryptovaluta. Dermed kan de bli det første bilseskapet som tilbyr dette.

Emneord: