Flere vaksinedoser går til spille etter FHI-nekt. Foto: Hanna Johre / Journalens arkiv

Bodø mister 15-20 vaksinedoser i uka

Bodø kommune kunne vaksinert flere pasienter dersom de fikk blande resteglass. Det sa Folkehelseinstituttet (FHI) nei til.
Onsdag, 3 februar, 2021 - 14:06

For å utnytte så mye som mulig av Covid-19-vaksinedosene har Bodø kommune kombinert rester fra hvert enkelt glass slik at de fikk rundt seks til sju ekstra doser i uka. Det var NRK som først omtalte saken. 

Kommuneoverlege i Bodø Tor Claudi mener det er synd at så mange doser går til spille.

– Beskjeden fra FHI er at disse glassene skal kastes. Vi kunne fått to-tre prosent flere vaksiner hvis vi kunne blandet sammen restene fra to glass. Det blir fort 15-20 ekstra vaksiner i uka med det antall vaksiner vi får nå, sier Claudi i en uttalelse til NRK. 

Prioriterer sporbarheten

Begrunnelsen fra FHI for å nekte blandingen fra resteglass er at det er viktig å kunne vite hvilket hetteglass en pasient har fått vaksine fra, dersom det skulle oppstå en bivirkning.

– Hvis noe går galt med pasienten, er det nyttig å vite hvilken produksjonsbatch det gjelder, sier overlege Preben Aavitsland i FHI. 

Ifølge VG sin vaksineoversikt er det nå omlag 1400 pasienter som er vaksinert for Covid-19 i Bodø kommune. Det betyr at det gjenstår ca 51 000 pasienter ut fra innbyggertallet i kommunen.

Emneord: