DIGITALISERING: Slik ser det ikke lenger ut for studentidrettene. Foto: Amir Ali Zare

Digital treningsglede for studenter

Koronarestriksjoner har gjort det vanskelig for studenter å trene sammen fysisk, men nå kan de møtes digitalt for et alternativt opplegg.
Onsdag, 24 februar, 2021 - 10:27

Koronapandemien har ført til at store deler av studentidretten har stoppet opp. Norges studentidrettsforbund synes dette er et problem, fordi det øker inaktiviteten og ensomheten hos studentene. Derfor har de kommet opp med ideen KICK – Keep it coming korona.


FORNØYDE: Studentene er godt fornøyd med treningstilbudet. Foto: Skjermdump Studentidrett / Sofus Rasmussen

KICK – Keep it coming korona er treningsøkter som arrangeres digitalt en gang i uka, hvor alle studenter fra hele landet kan delta. Studentidrettsforbundet skriver på nettsiden sin at programmet varierer, og er lagt opp av dyktige instruktører.

Rådgiver i kompetanse- og organisasjonsutvikling, Sofus Rasmussen, håper at tilbudet kan ha en positiv effekt.

– Først og fremst har vi satt i gang kampanjen for å gi studenter et treningstilbud som vi tror mange trenger nå. Vi tenker at litt aktivitet er bedre enn ingen aktivitet, sier Rasmussen.

Positive tilbakemeldinger

Studentene har tatt imot treningsmuligheten med åpne armer, og er svært fornøyde med tilbudet.

– Det er nok mange som synes at det er deilig å ikke planlegge økten selv, men bare logge seg inn på Zoom, det fjerner litt av orket. I tillegg har flere sagt at det er fint å kjenne litt på fellesskapet igjen, selv om man trener alene, forteller Rasmussen.