I Lillestrøm kommune er det nå igjen tomt for vaksiner. Foto: Susanne Skréi Kristensen

Endrer rutiner for oppmelding til koronavaksinen

Kommuner på Romerike har forskjellig organisering for oppmelding til koronavaksine. Etter telefonkaos i går endrer Lillestrøm kommune rutine for oppmelding.
Torsdag, 4 februar, 2021 - 15:53

I går meldte Romerikes Blad at det var kaos hos vaksinetelefonen i Lillestrøm kommune. De hadde snakket med flere som hadde opplevd å sitte lenge i kø, noen i flere timer. I utgangspunktet skulle man selv ringe inn og bestille time til vaksinering. Etter gårsdagens problemer endres dette til at kommunen skal kontakte innbyggerne når det er deres tur, skrives det på kommunens hjemmeside.

Tomme for vaksiner

Ordføreren i kommunen, Jørgen Vik sier at de ikke har rukket å få på plass et ordentlig digitalt system før de siste vaksinene kom. Nå er de allerede tomme for koronavaksiner igjen.

– Da vi skulle vaksinere de på 85+ valgte vi å ha bestilling via telefon, og det funket veldig bra. Vi har jobbet for å få på plass gode digitale løsninger for de yngre gruppene, men trodde vi hadde noe bedre tid på oss enn det vi hadde. Jeg må bare beklage igjen det som har oppstått, men fordi vi uventet fikk ekstra doser og ønsket å få disse ut raskt, ble det dessverre sånn, sier Vik til RB.

Ullensaker med digital registrering

I Ullensaker kommune kan innbyggerne derimot registrere seg i vaksinekø. Kommunen sendte ut SMS til alle innbyggere over 18 år med oppfordring om å registrere seg om man ønsker å ta vaksinen.

Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher sier at grunnen til at de har valgt å kontakte alle i kommunen over 18 år, er for at de da vil være klare til når vaksinasjonstiden kommer.

– Denne registreringen gjør at vi får en oversikt. Da er det enklere for oss å kontakte de ulike risikogruppene etter tur, sier Schumacher til RB.