Folketrygdfondets administrerende direktør Kjetil Houg. Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven

Folketrygdfondet tjente 23,5 milliarder tross pandemien

Markedsverdien av Statens pensjonsfond Norge gikk fra 268,7 milliarder kroner i 2019 til 292,2 milliarder kroner i 2020.
Tirsdag, 23 februar, 2021 - 13:53

Fondet økte kapitalen til 292,2 milliarder kroner ved utgangen av året, etter at det fikk en avkastning på aksjer og renter på 8,8 prosent.

– Vi gjorde det langt bedre enn markedet i 2020 og lykkes med vår aktive forvaltning. Det kommer fellesskapet til gode, sier Folketrygdfondets leder Kjetil Houg i pressemeldingen.

“Utviklingen i finansmarkedene gjennom 2020 har svingt kraftig, men avkastningen året sett under ett ble god. I vårt nordiske univers har den danske børsen hatt en spesielt sterk utvikling med en oppgang på hele 29 prosent, drevet av selskaper innen fornybar energi og farmasi”, skriver fondet i årsrapporten.

Pensjonsfondet er delt opp i Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland eller Oljefondet.

Oljefondet investerer i utlandet, men Folketrygdfondet har det meste av sine investeringer på Oslo Børs, i selskaper som Equinor, DNB, Telenor og Orkla og er en av de største investorene i det norske markedet.

Folketrygdfondet eier aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige. Investeringene er fordelt mellom 85 prosent i Norge og 15 prosent på resten av Norden.