Det blir enda en stund til nordmenn vil ha muligheten til å kunne reise igjen. Foto: Norwegian / Journalen arkiv

UD forlenger reiseråd

I sommer kan det kan bli mulig å reise i Europa. Vil man reise utenfor, må man vente enda lenger.
Tirsdag, 9 februar, 2021 - 11:01

Det globale reiserådet forlenges fra 1. mars til 15. april, skriver regjeringen i en pressemelding tirsdag.  

– Smittesituasjonen globalt, nye tiltak knyttet til utbruddet av det muterte viruset, kapasitet i de ulike lands helsevesen og andre lands reiserestriksjoner er faktorer som ligger til grunn for den nye beslutningen regjeringen har fattet, skriver regjeringen. 

Kan trolig reise i Europa 

Tre vaksiner er til nå godkjent i Norge, og det er mulig at tre nye blir godkjent før sommeren. Dette er gode nyheter for de som vil reise, da flere blir vaksinert både i Norge og i andre land. Det var VG som først omtalte saken.

Sveriges vaksineforhandler Richard Bergström sier til TV2 at det er realistisk med både sommerferie i Norden, men også andre europeiske land. Men han sier at man trolig må vente lengre før man kan reise utenfor Europa.

– Selv om Europa etter hvert blir godt stilt med vaksiner, er ikke det tilfellet i andre deler av verden.

Kan endre seg raskt 

UD understreker at man må tenke nøye over nødvendigheten av reiser nå. 

– Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise og sette seg inn i situasjonen og innreisereglene i det landet de skal reise til, avslutter regjeringen sin pressemelding. 

Vurderingen av unntak fra reiserådet for land med tilstrekkelig lav smittespredning EØS/Schengen-området vil fortsatt gjøres ukentlig.

Emneord: