Boligprisene i Oslo fortsetter å øke. Foto: Ane Sophie Komnæs

Fremdeles kamp om boligene i hovedstaden

Boligprisene i Oslo steg med 2,6 prosent i januar: – Det er veldig mange færre boliger på markedet, ifølge Privatmegleren.
Fredag, 5 februar, 2021 - 11:48

NRK skrev tidligere denne uken om en prisøkning i hovedstadens boliger på hele 2,6 prosent. Denne økningen kommer i tillegg til en vekst på 12 prosent i 2020. 

Det er sammensatte grunner til prisøkningen i Oslo. Det er større etterspørsel enn hva markedet har å tilby, og prisene stiger som følge av dette. I tillegg er boliglånsrenten rekordlav, og kjøpere får dermed mer penger til disposisjon. 

Høy etterspørsel

Ellen Pike i Privatmegleren peker spesielt på kampen om de få boligene som ligger ute for salg:

– Det som er annerledes i dagens boligmarked, kontra hvordan det var før pandemien, er at det er veldig mange færre boliger på markedet. Det skaper en større etterspørsel etter det som ligger ute, skriver Pike i en mail til Journalen.

Hun skriver videre om trengsel og stor pågang på de få visningene som er, og disse faktorene som resultat presser boligprisene opp. 

– Vi merker dette vet at det er mange som er på de få visningene som er ute, noe som blir utslagsgivende i budrunden. Siden det er så få boliger ute, blir det også færre som får kjøpt. Vi opplever derfor at det er noe færre befaringer også enn det vi har i et normalt marked, avslutter Pike.