Otobong Nkangas "Anamnesis". Foto: Rosa A. Røger

Henie Onstad Kunstsenter åpner igjen

Med et antall på maks 200 personer, kunne Henie Onstad endelig åpne opp dørene igjen for publikum.
Tirsdag, 23 februar, 2021 - 14:33

Som alle andre kulturinstitusjoner, måtte Henie Onstad Kunstsenter stenge ned for publikum som følge av nye smitteverntiltak den 12. november 2020. Siden da har det vært veldig usikkert når de kunne åpne igjen, men forrige uke kom beskjeden om at første åpningsdag ble tirsdag 23. februar.

– Det er veldig deilig å åpne igjen. Det er helt fantastisk at publikum endelig får sett ustillingene, for kunsten har jo hengt her siden november, sier Kommunikasjons- og markedsdirektør Gunhild Varvin.

Forsvarllig markedsføring

Fra å ha et senter som har kunnet romme omlag 2000 personer, har Henie Onstad måtte overholde regelen om kun 200 personer innom om gangen.

– Vi har vært ganske forsiktige med markedsføringen av åpningen, vi vil helst unngå å skape utrygge situasjoner med mye kø utenfor, forklarer Varvin.


Det er god plass på senteret. Foto: Rosa A. Røger

Stengte ned dagen før ustilling

Den 13. november 2020 skulle den nigerianske kunstneren Otobong Nkanga presentere soloutsillingen “Uncertain where the next wind blows” på senteret, men som følge av nedstengingen er 23. februar første mulighet til å se utstillingen.

– Det var veldig trist at det stengte ned dagen før Nkangas ustilling. Hun skulle jo egentlig også ha montert kunstverkene sine selv, men på grunn av pandemien måtte vi få hjelp av norske kunstnere som monterte opp verkene hennes, med Nkanga over videosamtale, forteller Varvin.

Henie Onstad åpner en ny utstillingssal den 18. mars i år og Varvin håper at det ikke  vil stenge ned igjen, slik at publikum får sett utstillingen som skal stilles ut der.

Håpefull

Anne Ølstad har kommet fra Oslo for å se åpningen av senteret. Det er første gang hun er på en utstilling siden november og nedstengingen.

– Det er litt som det første vårtegnet, og selv med munnbind og stengt kafé så er det veldig deilig og bare føle seg litt normal, sier Ølstad.