Helseminister Svandís Svavarsdóttir åpner for lettelser. Foto: Den islandske regjeringens hjemmeside

Island letter på restriksjoner

Fra og med mandag letter den islandske helseministeren på koronarestriksjonene.
Mandag, 8 februar, 2021 - 14:09

Island kan sakte, men sikkert lette på koronarestriksjonene. Det fortalte landets helseminister, Svandís Svavarsdóttir, i en pressemelding fredag. Fra og med mandag kan blant annet barer og nattklubber åpnes igjen, med like regler som Norge hadde før den nasjonale skjenkestoppen.

Tidligere enn planlagt

Planen til islandske myndigheter var å komme med nye lettelser den 17. februar, men på anbefaling fra den islandske sjefepidemiologen kunne helseministeren komme med lettelsene tidligere.

– For det første vil vi gjøre veldig forsiktige lettelser som vil tre i kraft med en gang på mandag, i stedet for å vente på 17. februar, sa helseministeren til islandske medier.

– Fortsett forsiktig

I tillegg til nattklubber og barer vil også museer, teatre og butikker kunne åpne for flere besøkende. Treningssentre på Island vil også åpnes for flere, men besøkende skal så adskilt som mulig. Landet vil opprettholde tometersregelen og anbefaler fortsatt bruk av munnbind.

Til tross for lettelsene oppfordrer regjeringen til årvåkenhet og forsiktighet.

– Vi kan ikke si at viruset har blitt eliminert i samfunnet vårt, og vi må derfor fortsette å være forsiktige, sier sjefepidemiolog Þórólfur Guðnason til islandske medier.

 

Emneord: