Illustrasjonsbilde. Foto: Burma Democratic Concern (BDC)/Creative Commons
Millitærkuppet i Myanmar:

Kvinne kritisk skadet

Kvinnen er en av mange demonstranter som har blitt skadet i møte med politiet.
Onsdag, 10 februar, 2021 - 14:16

Ifølge BBC er en kvinne nå i kritisk tilstand, etter å ha blitt alvorlig skadet i demonstrasjonene i Myanmar på tirsdag. Dette skjedde i sammenstøt med politiet i hovedstaden i Naypyidaw, hvor politiet brukte vannkanoner, gummikuler, og til og med skarp ammunisjon mot demonstrantene.

Skutt 

Hendelsen ble filmet og lagt ut på Facebook, og ifølge Human Rights Watch (HRW) ble hun skutt i bakhodet, etter å ha blitt sprayet ned med vannkanoner sammen med andre demonstranter. HRW har sett over videoen og har ikke observert noe som skulle tilsi at hun var en trussel for politiet.

Skarp ammunisjon

En doktor som representerer sykehuset i Naypyidaw hvor kvinnen blir behandlet, sier at en metallkule hadde penetrert kvinnens hodeskalle. Han informerer om at skaden var konsekvent med bruken av skarp ammunisjon. 

Demonstrasjonene har pågått siden 1. februar, etter at militæret arrangerte et kupp og overtok regjeringsmakten.