Skuespillerne i nadderudrevyen tar den fortsatt helt ut, til tross for et fraværende publikum. Foto: Astrid Ottmann-Knoph

Mener skolerevy er ekstra viktig i år

Til tross for korona har elevene på Nadderud VGS fått til en skolerevy i år også.
Mandag, 1 mars, 2021 - 12:38

Vinterferien betyr revytid for de fleste videregåendeelever i Oslo og Viken. På Nadderud videregående i Bærum har instruktørene og skuespillerne i år landet på en filmløsning, og jobber nå med å ta opp hele revyen. Sketsj for sketsj, musikalske nummere og bandinnslag. 


Hilde og Einar Nygaard er instruktører for Nadderudrevyen 2021. Foto: Astrid Ottmann-Knoph

– Vi begynte filmingen allerede mandag, vi slet litt med å få lånt utstyr, men plutselig løste alt seg, og vi tenkte at dette går. Men rett etterpå ble skolen stengt, og vi måtte avlyse alt. Det viste seg så igjen senere at det hadde vært falske positive tester, forteller Einar Nygaard, som er instruktør i revyen sammen med Hilde Nygaard.

Viktig for skolemiljøet

Revyen er noe som vanligvis inkluderer hele skolen. Her settes man i mange ulike grupper, som har forskjellige oppgaver. Og det er et enormt engasjement og mye arbeid som kreves for å sette opp en slik forestilling.


Årets skuespillere, fra venstre: Herman Ring-Andersen, Karma Rørnes, Tobias Stenstrøm, Ida Karlin, Hannah Zysman, Anders Wiencke Grøgaard, Ingeborg Fjørtoft og Caroline Borchsenius. Foto: Astrid Ottmann-Knoph

Året før var det over 300 ungdommer som deltok i revyen, med alt fra å snekre rekvisitter, til å kjøpe inn mat, arrangere revyfester for de som deltar, og selvsagt aktørgruppene, som sangere, dansere, band og skuespillere. I år har de redusert dette til rundt 30 stykker, som betyr at skuespillerne må ta ansvar for mye selv.

– Jeg tror det er viktig å møtes et sted utenfor skolen som ikke handler om skole, og spesielt i år. Det er overaskende mange førsteklassinger som hadde søkt om å bli med i revyen i år, og det viste seg at det var fordi dette var den eneste arenaen der de kunne møtes, sier Hilde Nygaard. 

Usikker revytid

Elevene begynner vanligvis å jobbe med revyen allerede høsten året før det er premiere. Hele revytiden har vært preget av mye uforutsigbarhet, og mye frem og tilbake, med om de vil få lov til å sette opp en fysisk forestilling eller ikke er usikkert.

– Det går veldig opp og ned, noen dager er vi på topp, og så andre dager er vi helt døde, men det har for det meste bare vært hyggelig, sier Ingeborg Fjørtoft, tredjeklassing og skuespiller i Nadderudrevyen 2021.


Herman Ring-Andersen i sketsjen “Plast i Havet”. Foto: Astrid Ottmann-Knoph

Det har definitivt vært en annerledes revytid, og mange av sketsjeøvingene har til og med vært digitalt, men skuespillerne er enige om at de er glade for at det ikke er helt avlyst.

– Det er viktigere i år enn noen gang at vi fortsatt har revyen, at vi har noe å se frem til, sier Caroline Borchsenius.

 

Emneord: