Bergens byrådsleder Roger Valhammer fotografert under en pressekonferanse i fjor. Foto: Andrew M.S. Buller/Bergen kommune

Frykter massespredning av mutert virus i Bergen

Bergen kommune innfører de strengeste smitteverntiltakene siden pandemiens begynnelse.
Mandag, 8 februar, 2021 - 12:07

– Fra klokken 18 i kveld innføres strenge tiltak som vil være svært inngripende i livene og hverdagen til innbyggerne våre, informerte byrådsleder Roger Valhammer om under en pressekonferanse holdt av Bergen kommune søndag formiddag. 

De strengeste tiltakene innebærer blant annet innføring av rødt nivå i alle skoler og barnehager, stenging av alle skjenke- og serveringssteder og alle ikke-essensielle butikker. Matbutikker, apoteker og beninsstasjoner holder åpne. Tiltakene vil i første omgang gjelde i én uke fra søndag kveld. 


Helsebyråd Beate Husa deltok på pressekonferansen. Foto: Ann-Kristin Loodtz/Bergen kommune

Uoversiktlig situasjon

Det er påvist 16 tilfeller av den engelske mutasjonen, og syv tilfeller av den sørafrikanske. Helsebyråd Beate Husa omtaler smittesituasjonen som uoversiktlig. 

– De strenge tiltakene har bakgrunn i vår uro for at vi kan ha en potensiell massespredning av det sørafrikanske viruset, sier Husa. 

Den sørafrikanske virusmutasjonen er antatt mer smittsom og dødelig, helsemyndighetene frykter også at vaksinen ikke tar den. 

 

 

Ved et veiskille

– Nå står vi ved et veiskille: enten kan vi vente og se, eller så kan vi sette foten hardt ned for å slå ned mutantsmitten. Vi velger det siste, sier Valhammer. 

Byrådslederen håper at de strenge innskrenkningene vil tillate en gjenåpning av de berørte områdene om ikke lenge. 

Emneord: